PGMBD

ZWO

printen

BIJ DE DIENSTEN

08-01-2020

12 JANUARI, AFSCHEID AMBTSDRAGERS
In deze dienst nemen we afscheid van Wouter den Dulk, Yolanda Kragt en Inge Streekstra als ambtsdragers. Als bijbeltekst staat de doop van Jezus op het rooster: ‘Zie hier, mijn dienstknecht’. (Mat. 3, 13-17) Een mooie tekst om over te overwegen en om te bedenken op welke manier de Geest helpt om alles 'in een ander licht' te zien.

Irene Pluim
 
 
WOENSDAG 22 JANUARI 2020: OECUMENISCHE VESPER
IN DE AUGUSTINUSKERK IN GELEEN
Elk jaar vindt er in januari de oecumenische bidweek voor de eenheid plaats. Ook in Geleen komen we in die week al vele jaren samen om met de parochies stil te staan bij wat ons bindt in het geloof. Het ene jaar is dat in de Ontmoetingskerk, het andere jaar in één van de Geleense parochiekerken. De bidweek vieren we in de vorm van een vesper, een avondgebed.
We volgen in de regel het wereldwijde thema. In 2020 is dat: “Ze waren buitengewoon vriendelijk voor ons” (Handelingen 28:2). Het thema is aangedragen door een groep christenen op Malta, een eiland met een positief oecumenisch klimaat. Voorgangers zijn kapelaan Carlos Martinez en ds. Pier Prins

Van harte welkom in de zijkapel van de Augustinuskerk. De ingang is aan de rechterzijkant van de kerk, bij de parkeerplaatsen. Adres: Prins de Lignestraat 33. Aanvang 19.00 uur.
Na afloop drinken we met elkaar koffie en thee.

Pier Prins
 
 
26 JANUARI, OECUMENISCHE VIERING
Twee keer per jaar vieren we samen met de parochie Vrangendael in Sittard. In de voorbereidingsgroep zijn we een aantal keer samen geweest rondom het thema: Buitengewoon vriendelijk. Materiaal is ons voor deze gebedsweek van de eenheid aangereikt uit Malta. Het bijbelverhaal vertelt ons hoe Paulus schipbreuk leidt op zijn reis naar Italië. Een angstige gebeurtenis voor de reizigers. Wat maken ze nog meer mee? Voorgangers: Meindert Muller en Irene Pluim. M.m.v. de cantorij van PGSG aangevuld met zangers uit onze gemeenschappen.
 
Irene Pluim

laatste update.:


blader door de foto's met uw muis of de cursor toetsen