PGMBD

ZWO

printen

Feestelijke Tafel van Hoop in de Ontmoetingskerk


30-06-2019Feestelijke Tafel van Hoop in de Ontmoetingskerk

Zondag 30 juni begon in de Ontmoetingskerk in Geleen met een mooie viering waarin ds. Pier Prins voorging. Het thema vluchtelingen werd op allerlei manieren zichtbaar: in de gekozen bijbelgedeeltes uit Jesaja 25 en Lucas 9, in de liederen die we in verschillende talen zongen, zelfs in het Farsi, de taal van onze Iraanse gasten. En in de bijdragen van 2 Iraanse vrouwen die in het AZC Sweikhuizen wonen. Zij vertelden hun verhaal: hoe ze juist door hun geloofsovertuiging in de problemen kwamen in hun eigen land.

Na de dienst stond de tafel gedekt: heel veel mensen hadden aan de oproep gehoor gegeven om eten uit hun eigen cultuur mee te brengen.

Gerechten uit Iran, Indonesië, Molukken, Suriname, Duitsland, Engeland, Birma, Nederland, Somalie,

We konden bijvoorbeeld kiezen uit: poffert , bakewell tart , gevulde tomaatjes, muffins, nasi goreng, mirzaghasemi, falafel, ashe reshte, fruit. Teveel om op te noemen.

Een rijk gevulde tafel om te delen!

Iedereen kon volop kiezen en er werd met smaak gegeten en gedronken.

Tijdens de maaltijd konden we ook nog genieten van muziek: Simon en Selina zongen samen voor ons met gitaar en viool, en een aantal mensen uit Iran zong een lied, waarbij we mooie beelden zagen en zelfs een beetje mee konden zingen in hun taal.

En na afloop waren er zoveel helpende handen dat afwassen en opruimen heel snel ging.

Wat een mooie en waardevolle ervaring voor iedereen die er bij was.

laatste update.: