PGMBD

ZWO

printen

Hospice Bronnerhof


25-11-2018

Bronnerhof is een kleinschalig hospice of bijna thuis huis, een plaats waar terminaal zieke mensen de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen in een warme, huiselijke omgeving.

Het biedt hun een volwaardig alternatief voor thuis. Het hospice is gevestigd in een voormalig klooster achter de Kerk in Born, Bronstraat 9.

Naast de zorg door verpleegkundigen van Buurtzorg en de huisarts zijn de bewoners en hun naasten verzekerd van liefdevolle aandacht en opvang door onze vrijwilligers. Zij stellen alles in het werk om de laatste fase van het leven zo comfortabel en menswaardig mogelijk te maken.

Ruim 80 vrijwilligers zijn in diverse rollen aan de organisatie verbonden: in de 4-uurdiensten van ’s morgens zeven tot ’s avonds elf uur (elke dienst 2 vrijwilligers), in de kookploeg, de poetsploeg, de onderhoudsploeg, de tuinploeg, het bestuur en diverse commissies en ondersteunende functies.

In Bronnerhof wordt palliatieve mantelzorg geleverd aan iedere Nederlander die ongeneeslijk ziek is. In de praktijk komen onze gasten meestal uit Limburg, vooral uit de Westelijke Mijnstreek (kernen Born, Sittard, Geleen, Beek, Schinnen, Stein, Elsloo en de omringende dorpen), maar ook uit Midden-Limburg (vnl.  Susteren, Echt en de omringende dorpen).laatste update.: