PGMBD

ZWO

printen

Noota XL in het Podiumkerkje van Grevenbicht


07-05-2016Op zaterdag 7 mei 2016 geeft het ensemble NootaXL een concert in het Podiumkerkje.
Aanvang 20 uur.
Entree 15 euro.
Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

NootaXL bestaat uit Jaap Wisselink (piano), David Cristobál Litago (saxofoons) en Marijke Schröer (saxofoons). Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze alle drie met succes hun opleidingen afrondden.
Het trio beschikt over een zeer gevarieerd programma, waarin verschillende samenstellingen en muziekstijlen aan bod komen. Van romantiek tot hedendaags, expressionisme en zelfs wereldmuziek. In het Podiumkerkje zal muziek van o.a. Beethoven, Iturralde, Lago en Mendoza gespeeld worden.

Jaap Wisselink studeerde in 2010 af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij David Kuyken. Masterclasses ontving hij van Mila Baslawskaja, Willem Brons en Hakon Austbo. In 2013 won hij de Kanjerprijs in Waalwijk. Ook trad hij op voor Radio4 in Vredenburgh Utrecht, het Grachtenfestival en het Holland Music Festival. Naast pianist is Jaap erg actief als arrangeur.
David Cristobál Litago voltooide zijn bachelor cum laude aan het Conservatorium van San Sebastian. In 2011 volgde zijn Master of Music van het conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Arno Boskamp. David won een studiebeurs 'Becas Navarra', won de 4e plaats met onderscheiding in de 'Osaka International Chamber Music Competition', won de 2e en 3e prijs in het 'Concurso Internacional de Saxofón Villa de Benidorm' en ontving een aantal onderscheidingen.
Marijke Schröers voltooide cum laude haar bachelor aan het Prins Claus Conservatorium en ook haar Master of Music titel volgde in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam. Marijke had de eer de Nederlandse premiere van Christian Lauba's 'Worksong' te mogen spelen en won de 4e plaats in de 'Osaka International Chamber Music Competition' samen met het Melisma Saxofoon Kwartet.
Meer informatie over het trio is te vinden op www.marijkeschroer.nl.

Reserveren: bel 046-4852242 of mail naar info@podiumkerkje.nl.
laatste update.: