PGMBD

ZWO

printen

Dagboek van Ds. Corja Menken-Bekius over haar tijd als predikant in Grevenbicht

13-05-2020

Toen Corja Menken-Bekius in 1978 als predikant begon in Grevenbicht was op de televisie de serie “Dagboek van een herdershond” over de jonge kapelaan Odekerken die zijn loopbaan begon in een dorp in Zuid-Limburg.

Daardoor geïnspireerd heeft Corja tijdens haar verblijf in Grevenbicht een “Dagboek van een dominee in Limburg” bijgehouden. Stukken uit dat dagboek, aangevuld met enkele verhalen uit de herinneringen, zijn nu in boekvorm uitgekomen.

Het is in een vlot leesbare stijl geschreven. Vaak klinkt er een vrolijke verbazing in door over alle gekke en bijzondere ervaringen van een dorpsdominee in een grotendeels katholieke omgeving. Sommige anekdotes zijn grappig, andere behandelen serieuze onderwerpen, sommige zijn ontroerend.

Mensen worden bij hun voornaam of aan de hand van hun beroep of functie genoemd. Voor veel Grevenbichtenaren zullen ze nog herkenbaar zijn. Altijd zijn de verhalen respectvol en met warme menselijke humor opgetekend. 

 

 

 

 

Toen Corja aantrad als predikant was het spannend of de protestantse gemeente in Grevenbicht in staat zou zijn om zelfstandig door te gaan. Door haar enthousiasme en grote ijver heeft zij de gemeente weer tot bloei gebracht, zodat deze daarna nog tientallen jaren zelfstandig is door kunnen gaan.

Het dagboek is ook voor de mensen buiten Grevenbicht zeer de moeite waard, door de mooie verhalen. Het raakt aan thema\'s als gemengd gehuwd zijn, het combineren van werk en gezin. En het geeft een goed beeld van het protestantisme in de Maasdorpen.

U kunt het dagboek voordelig aanschaffen in de voorverkoop via aanklikken van de onderstaande link. De kosten zijn 14.95 euro. Dat is inclusief verzendkosten. Er gaat per verkocht dagboek 2,50 euro naar de restauratie van de kerk in haar huidige woonplaats Zeist.

Dagboek van een dominee in Limburg. Paperback 122 blz. 

Bestellen via:

deze link

of ga naar de website bestelmijnboek.nl, klik op het vergrootglas in de bovenbalk, daarna in het zoekvenster “dagboek van een dominee” intypen.

Ton Dorrestijnlaatste update.: