PGMBD

ZWO

printen

Meeste Bijbelkennis zit in Parkstad

31-10-2018

Van de zeven teams die woensdag 31 oktober meededen aan de Regionale Bijbelquiz bleken de drie deelnemers van het Parkstadteam over de meeste Bijbelkennis te beschikken. Bij de 35 vragen hadden ze een gemiddelde van 31,6 goede antwoorden. De quiz werd gespeeld in de Ontmoetingskerk in Geleen. 

De twee individuele koplopers waren Ab en Keety Mulder, een echtpaar, kwamen ook uit deze groep. Ze hadden beiden 32 goede antwoorden en moesten het daarom nog even tegen elkaar opnemen om de absolute winnaar bekend te maken. Dat werd Ab.

Het was een lustrum dit jaar, voor de vijfde keer werd de Bijbelquiz gespeeld. Niet elk jaar achtereen, maar wel steeds namens het Nederlands Bijbel Genootschap (NBG) voortreffelijk georganiseerd door Joke van der Steen.

De presentatie is al die jaren in handen van Jan de Koning, die met behulp van filmpjes en foto’s van het NBG de vragen aan de deelnemers voorlegt.

Er waren 5 thema’s met elk 7 vragen over ‘Uitspraken van Jezus”, “Wetten en Regels”, “Mens en Milieu”, Toeristen en Vreemdelingen” en “Met andere ogen”.

Sommige vragen waren heel gemakkelijk, maar er zaten natuurlijk ook weer instinkers en hele moeilijk vragen tussen.

De deelnemers kwamen uit midden en zuid Limburg, namelijk:  

2 teams van Geleen-Beek-Urmond

1 team van Sittard-Grevenbicht

1 team van PG Roermond

1 team van Parkstadgemeenten

1 team van Leger des Heils korps Treebeek

1 team uit Maastricht  
laatste update.: