PGMBD

ZWO

printen

ONDERWIJS VOOR GEHANDICAPTE KINDEREN IN KAMEROEN

12-08-2018

Collectedoel zondag 12-08-2018

Het is niet makkelijk om te op te groeien met een beperking of om een gehandicapt kind op te voeden. Dat is in Nederland al een levenslange zorg. Laat staan in een arm land als Kameroen, waar men kinderen met een beperking vaak uit schaamte en onwetendheid thuishoudt, waardoor ze onderwijs missen.

De school Fedeme in Douala, partner van Kerk in Actie, biedt kinderen met een verstandelijke beperking onderwijs en gedragstherapie. Kinderen leren praktische en sociale vaardigheden. Oudere kinderen leren bijvoorbeeld naaien, hout- en rietbewerking en teenslippers maken. Kinderen die van ver komen, kunnen blijven slapen. 

Ook adviseert Fedeme ouders hoe ze het beste met hun kinderen kunnen omgaan.

Sinds kort biedt de school ook ruimte aan gezonde kinderen, die regulier onderwijs volgen, en leren de kinderen met elkaar spelen. Mede dankzij uw bij drage kunnen dit jaar dertig verstandelijk beperkte kinderen op de school Fedeme passend onderwijs krijgen.

Zondag, 12 augustus a.s. is de collecte bestemd voor het zendingswerk van Kerk in Actie, zoals de school Fedeme in Kameroen. Helpt u mee? Hartelijk dank!laatste update.: