PGMBD

ZWO

printen

Gery Makkinga doet nogmaals mee met recordpoging Bijbellezen

16-12-2017

In oktober 2015 deden gemeenteleden van de PGSG mee met de recordpoging Bijbellezen in Heerlen. Doel van deze activiteit was om geld binnen te halen voor Serious Request, het radio 3Fm  evenement dat in december 2015 in Heerlen werd gehouden. Ook bekend onder de naam Het Glazen Huis.

Gery Makkinga was één van de mensen vanuit de PGSG die hieraan meededen. Nu herhaalt ze dit in Apeldoorn, haar nieuwe woonplaats. Sinds september wonen Gery en haar man Gert Reijnen in Apeldoorn.

Nadat Heerlen het record op ruim 90 uur bracht werd er binnen een jaar een nieuw record gevestigd in Heerenveen van 100 uur. De PKN van Apeldoorn streeft nu naar 110 uur. In Heerlen was na 90 uur de hele Bijbel gelezen, de Apeldoorners beginnen gewoon weer bij Genesis als de Bijbel uit is. Vanmorgen is met de recordpoging begonnen in de Onze Lieve Vrouwenkerk.

Overigens komen de recordpogingen niet in aanmerking voor het Guiness Book of Records, omdat de individuele inspanning te gering is. Daarnaast vinden de kerken dat het geld dat moet worden betaald om in dat wereldberoemde boek te worden vermeld beter aan een goed doel kan worden besteed.

Het geld dat wordt binnengehaald is via Serious Request bestemd voor het Rode Kruis. Per minuur doneert elke deelnemer een euro. Gery gaat maandagmiddag twee keer 10 minuten lezen.

De Raad van Kerken Parkstad haalde in 2015  € 7.000 binnen met dit evenement. Ver boven het beoogde bedrag.

Bijgaande foto’s zijn in 2015 in Heerlen gemaakt.

Meer info via deze link 


laatste update.: