PGMBD

ZWO

printen

1 JAAR BREICAFÉ JOHANNESKERK

15-11-2017

In november 2016 startten we met ons breicafé, waar het inmiddels bruist van de activiteiten.

2 x per maand komen we bij elkaar op de woensdagmiddag, dan wordt er lekker gewerkt maar ook koffie en thee gedronken. Alle nieuwtjes worden uitgewisseld.

Eind oktober zijn we met een auto vol brei- en haakwerk naar Aken gereden.

We hadden 4 verhuisdozen en 4 grote boodschappentassen vol gebreid en gehaakt werk: talloze mutsjes, truitjes, sjaals, sokjes, en een hele stapel prachtige babydekentjes.

Er wordt niet alleen op de woensdagmiddagen gewerkt, ook thuis wordt veel productie gemaakt! Er zijn ook een paar dames van hoge leeftijd die niet naar de Johanneskerk komen maar die thuis enthousiast meedoen; dan komt er ineens een tas vol truitjes of sjaals, altijd een welkome verrassing!

In de Citykerk in Aken  was weer “Wollsammlung”: de kerk is dan de hele dag open, er zit een groep mensen te handwerken; Kaffee und Kuchen staan klaar volgens de welbekende Duitse gastvrijheid, en van overal vandaan komen mensen met tassen en zakken vol breigarens.

We werden enthousiast ontvangen: wat fijn dat er zoveel mooie ondersteuning uit Sittard en omstreken komt. Van beide kanten zien we dit als een prachtig samenwerkingsverband.

We kregen ook weer informatie over het nieuwe project: we gaan nu breien en haken voor kinderen in vluchtelingenkampen in Turkije.

Zoals steeds zullen mensen van Amnesty Aken zorgen dat alles op de goede plek komt.

Het was een leuke ontmoeting, en we gaan gewoon weer verder: de lege kast kan weer gevuld worden!

We komen bij elkaar elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand, telkens van 14.00 – 16.00 u. In december is dat op de 6e en de 20e. Van harte welkom om mee te komen doen.

Namens de diaconie, Hennie Prins en Joke van der Steen


laatste update.: