PGMBD

ZWO

printen

Feestelijke viering op Bijbelzondag

29-10-2017

Bijbelzondag 2017 werd een actieve dienst voor jong en oud. De dienst werd geleid door dominee Irene Pluim en mede voorbereid door Christel Prins en Iet den Boer.

Als er iets te vieren valt moet er natuurlijk ook iets lekkers zijn. Christel liet de kinderen er naar zoeken en ze vonden roomsoesjes voor bij de koffie. Daarna speurden ze de kerk af op zoek naar cadeautjes. Dat hoef je natuurlijk maar één keer tegen kinderen te zeggen, dan kijken ze vol overgave onder alle banken en zelfs in het doopvont. Vijftien pakjes spoorden ze op en samen met andere kerkgangers mochten ze die uitpakken. Er zaten allemaal verschillende bijbels in, van antieke exemplaren tot een watervaste bijbel en een minibijbel op microchip. Ook was de kerk versierd met vlaggetjes waarop bijbelboeken en bijbelgedeelten waren vermeld.

De tien woorden(10 geboden) werden belicht in de preek en de korte samenvatting daarvan door Jezus uit Mattheus 22.

Vooraf mochten de kerkleden de tien woorden noemen en kaartjes met omschrijvingen van Anselm Grün daar bij zoeken.

Daarna werden ze opgehangen aan de liturgische tafel voor in de kerk.

‘Vier je Bijbel en Geef een Bijbel’, is het thema van deze Bijbelzondag. Daar wordt uitvoering aan gegeven door het project ‘Prentenbijbels voor kinderen in China’. De dochter van Iet den Boer werkt met kinderen in China; daar vertelde Iet over en ook in de voorbeden werd hier bij stilgestaan.  

laatste update.: