PGMBD

ZWO

printen

Synoidos, koor dat je raakt zingt "We are the World"

20-05-2017

Op zaterdag 20 mei a.s. om 20.15 uur geeft Synoidos een bijzonder concert, waarbij het koor aandacht wil schenken aan de verantwoordelijkheid van ieder mens voor het komen tot een betere wereld. Het concert vindt plaats in de RK. Kerk van Vrangendael, Hemelsley 240 te Sittard.

We hebben allemaal beelden gezien van mensen, volwassenen en kinderen, die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld in hun eigen land. Synoidos wil met dit concert actief steun geven aan hen die een nieuw bestaan willen opbouwen in een voor hen vreemde omgeving.

Er is in de voorbereiding van dit concert een goede samenwerking tot stand gekomen met het Asielzoekerscentrum in Echt en Sweikhuizen. Met afwisselend wereldse muziek door bewoners van het AZC in Echt zal Synoidos repertoire ten gehore brengen dat geheel in het teken staat van werken aan een betere wereld. De teksten zetten het publiek aan tot denken over de gevaren die ons bedreigen, over de oneerlijke verdeling van de welvaart, over het toenemend egoïsme, over oorlogen en natuurrampen.

Naast de liederen die Synoidos te gehore brengt zijn er ook muzikale bijdragen door bewoners van het AZC.

De bewoners van het AZC in Echt, een Syrische en een Somalische kok, zullen internationale “hapjes” maken die u kunt proeven.

De opbrengst van deze bijzondere benefietavond zal geheel ten goede komen aan het samenwerkend AZC in Echt en Sweikhuizen.

Synoidos uit Sittard is niet alleen een “koor dat je raakt”, maar ook een koor, waarin mensen zich thuis voelen en plezier beleven aan het samen musiceren.

De muziek varieert van lekker vlot ritmische popsongs en gospels tot meer gedragen ballades. Ook klassieke muziek en stukken uit musical en filmmuziek ontbreken niet aan het repertoire. Met zo’n 60 leden wil Synoidos het publiek inspireren en raken. Kern vormt het zingen met begeleiding of a capella. Het koor gebruikt ook andere expressievormen zoals tekst, spel of een beeldend verhaal. Synoidos heeft een open karakter waarin omzien naar elkaar belangrijk is.

Synoidos viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Later dit jaar staat er nog een speciaal themaconcert op de agenda van het koor. Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt het concert “Stromen” uitgevoerd. Een muzikaal werk, geschreven door leden van het koor en op muziek gezet door onze dirigent Nadia Loenders. Het beschrijft de stroming van een rivier als metafoor voor de levensloop van de mens.

Voor nadere informatie over deze concerten kunt u de website raadplegen. www.koor-synoidos.nl.

De entree bedraagt € 10,-. (inclusief drankjes en wereldhapjes). De gehele opbrengst komt ten goede aan het AZC te Echt en Sweikhuizen.laatste update.: