PGMBD

ZWO

printen

De senioren kerstviering

17-12-2015

Donderdagmiddag, 17 december, was het een gezellige, sfeervolle drukte in de hal van de Johanneskerk. Ruim 60 senioren waren bij elkaar om de geboorte van Christus op een tradionele eigen wijze te vieren.
Voor veel ouderen onder ons is het een soort reünie, een kostbaar weerzien, omdat velen niet meer de zondagmorgenviering kunnen bijwonen. Onder het genot van koffie en thee werd er heel wat bijgepraat.

We begonnen deze middag met het zingen van Lang zal ze leven, want Mevr. Leida Canter-Visscher was afgelopen week 90 jaar geworden en heeft getrakteerd op heerlijke kersenbonbons.

Tijdens de viering werd er eerst uit Jesaja, een profetie, en daarna uit het evangelie van Lucas het bekende geboorteverhaal gelezen. Dominee Irene Pluim hield een korte meditatie over hoe de geboorte van Jezus ons verlangen aanspreekt naar een pure en zuivere wereld. Een wereld ‘toegedekt’ door Liefde en nabijheid’. Bij de voorbeden werden ook een aantal eigen gebedsintenties genoemd.

Dit jaar was er op verzoek weer een kerstverhaal, geschreven door Bert Stuij en gelezen door Nely. De titel van het verhaal was: ‘De witte mantel’. In het verhaal ging 100 euro op een wonderlijke manier van hand tot hand en telkens werden er schulden voldaan. Uiteindelijk belandde die honderd euro in de collectebus van het Leger des Heils.

Ook werd er een gedicht voorgedragen en natuurlijk mooie bekende kerstliederen gezongen onder muzikale begeleiding van Ria van Mourik.

Na de kerstviering was er een heerlijke broodmaaltijd met een kom goed gevulde groentesoep. Dat smaakt altijd goed, vooral met zo’n fijn gezelschap.

De organisatie van deze middag ligt in handen van het pastoraatteam met assistentie van Riet Steg, Els Hoogendoorn, Piet Zwierzanski, Janneke van Delft en natuurlijk ook de verschillende chauffeurs. Het was weer een geweldig fijne middag, mede dankzij hun inzet en de goede samenwerking.

Namens het pastoraatteam,

Nely Stuij-Schep
laatste update.: