PGMBD

ZWO

printen

Euregio Accordeonensemble en Cynthia Knoch in Grevenbichts Podiumkerkje

08-02-2014

Op zaterdagavond 8 februari 2014 verzorgt het Euregio Accordeonensemble, in samenwerking met sopraan Cynthia Knoch een concert in het Podiumkerkje.

  • Aanvang 20.00 uur.
  • Entree 10 euro.
  • Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Het Euregio Accordeonensemble, onder leiding van Jan Zaad, bestaat uit acht gemotiveerde spelers die tot doel hebben de accordeonmuziek te laten horen in vele stijlen, met vooral muziek geschikt voor het concertpodium. Op deze manier wil het ensemble ook de ‘serieuze muziek’ voor accordeon promoten.
Het ensemble speelt dan ook werken van klassieke componisten, die bewerkt zijn voor accordeonensembles. Bijvoorbeeld muziek van Joh. Sebastian Bach. Maar hoofdzakelijk speelt het ensemble werken van componisten die muziek voor accordeonensembles hebben geschreven.

Een van de leden van het ensemble, Foppe Jacobi, vormt samen met de Luxemburgse sopraan Cynthia Knoch het duo “Les Gallants”. Zij zullen tijdens het concert op 8 februari onder meer werken van Kurt Weill ten gehore brengen.

Cynthia Knoch heeft zich onder andere gespecialiseerd in de muziek van Kurt Weill. Zij verzamelde ook bühne ervaring in de musicalwereld, het cabaret en in verschillende vocale ensembles en bands. Bovendien is zij sopraan in het orkest van André Rieux.

Foppe Jacobi is afkomstig uit Friesland, hij studeerde accordeon aan het conservatorium in Leeuwarden en Arnhem. Foppe en Cynthia hebben een schitterend programma rond Kurt Weill opgebouwd. De muziek is door Foppe geschikt gemaakt  voor de accordeon.

Voor meer informatie en reservering kunt u terecht bij

Voor meer informatie over de activiteiten in het podiumkerkje, zie www.podiumkerkje.nl

Euregio accordeonensemble
Euregio accordeonensemble
Les Gallants
Les Gallants

laatste update.: