PGMBD

ZWO

printen

Grevenbicht: opening Zomerexpositie 2013 trok veel bezoekers

11-08-2013

Op zondagmiddag 11 augustus werd in het Grevenbichtse Podiumkerkje de Zomerexpositie 2013 officieel geopend. Ruim 70 bezoekers kwamen naar het kerkje om kennis te maken met schilderijen van Luis Filcer en beelden van Sjer Jacobs.

Rond half 4 trad de formatie Nadjazzda op. Zangeres Nadja Filtzer en toetsenist Jens Lima dos Santos zorgden voor een sprankelend concert, waarin muziek uit allerlei delen van de wereld aan bod kwam.

Om 4 uur werd de expositie officieel geopend door kunstliefhebber ds. Joan Röell, een oude vriend van schilder Luis Filcer. Volgens Joan zou de expositie eigenlijk de titel “Allemaal mensen” moeten hebben. Want zowel de schilderijen van Filcer als de beelden van Jacobs hebben mensen tot onderwerp. Bij Filcer gaat het vaak om rechters, priesters, actrices, artiesten, en gewone mensen in de metro. Bij Jacobs gaat het om mensen zoals u en ik.
Een half uur later trad Nadjazzda nog een keer op. De sfeer was zo goed, dat Beegtenaar Hermi Smeets spontaan naar huis ging om zijn trompet op te halen, en vervolgens een paar nummers meespeelde met Nadja en Jens. Zo zie je maar weer, in het Podiumkerkje kan alles!
 
De expositie loopt nog tot en met 1 september, en is te bezoeken op donderdag, vrijdag, zaterdag, en zondag van 14.00 tot 18.00 uur.

laatste update.: