PGMBD

ZWO

printen

SENIOREN KERSTVIERING

21-12-2017

Donderdagmiddag, 21 december, was het een gezellige, sfeervolle drukte in de hal van de Johanneskerk. Maar liefst 80 senioren waren bij elkaar om samen het kerstfeest te vieren. Het is inmiddels een echte traditie. Voor veel ouderen onder ons is het een soort reünie, een genoeglijk weerzien. Onder het genot van koffie en thee en wat lekkers wordt er heel wat bijgepraat.

Extra bijzonder was dit jaar dat het koor ‘Ons Genoegen’uit Grevenbicht onder leiding van Vincent Snackers een muzikale bijdrage leverde aan de bijeenkomst. Het koor opende de viering met het mooie ‘In the bleak winter’. Doetien las een passend gedicht voor na het aansteken van de 4 kaarsen. Onze dominee Irene Pluim ging voor in de viering. Ze opende haar meditatie met de indrukwekkende uitspraak van de kerkvader Ireneüs: “de glorie van God is het leven van de mens”. Juist in het eenvoudige en dagelijkse leven van de mens wordt de glorie van God zichtbaar. En met de geboorte van Jezus komt God dit alledaagse leven binnen. Door de muzikale ondersteuning van het koor werd er heerlijk gezongen met elkaar.
 
Na de kerstviering was er de gebruikelijke broodmaaltijd met een kom gevulde groentesoep. Dat smaakt altijd goed, vooral met zo’n gezellig groot gezelschap.
Als intermezzo is er tijdens de maaltijd nog een toepasselijk kerstverhaal: “De Kerstcantate” voorgelezen. Het vertelt van een dorpspastoor die jarenlang met toewijding zijn koor dirigeert en een keer plaats maakt voor een beroemde dirigent. De uitvoering is artistiek op hoog nivo, maar het verhaal maakt duidelijk dat het uiteindelijk om liefde en bezieling gaat. En juist daaraan ontbrak het die keer. Dit verhaal werd omlijst door mooie (en bezielde ;)) zang van het koor ”Ons Genoegen”.
 
De organisatie van deze middag ligt in handen van het pastoraatteam met assistentie van Lydia Zwierzanski, Riet Steg, Ton Dorrestijn, Inge Streekstra en Janneke van Delft. Het was weer een geweldig fijne middag, mede dankzij ieders inzet en de goede samenwerking.
 
Het pastoraatteam,
 
Yolanda Kragt, Irene van Gurp, Ida Dorrestijn en Nely Stuij.
laatste update.: