PGS

ZWO

printen

De zaaier ging uit om te zaaien

16-07-2017

Een bijzondere dienst met emotionele momenten.

 
Op deze eerste zondag met ‘zomerdiensten’ ging Ds. Irene Pluim om half elf voor in de Johanneskerk. Daarvoor was ze om negen uur al in het kerkje van Urmond geweest. Het thema was ‘de zaaier’ en we lazen het bekende verhaal uit Mattheus. In haar overweging stond Irene stil bij het prachtige schilderij van Vincent van Gogh, waarin een zaaier ondanks de pikkende vogels achter hem onverstoorbaar verder zaait, in het licht van een stralende zon. Voor Vincent een beeld van God. Ook voor ons een inspiratie, God blijft altijd zaaien, en dat zal ook altijd vrucht blijven dragen. 
 
Maar er gebeurde meer in de dienst. Yolanda Kragt presenteerde een CD die door het koortje van de gevangenis in Sittard is ingezongen. Die CD wordt verkocht en de opbrengst is voor een goed doel. Een prachtig gebaar uit misschien onverwachte hoek. We luisterden naar enkele nummers  – die aangrijpend waren als je beseft wie ze zingen. 'Create in me a clean heart' hoorden we bijvoorbeeld, schep een zuiver hart in mij.
 
Al even emotioneel was een later moment in de dienst, toen Gerie Makkinga en Gert Reijnen afscheid namen omdat ze gaan verhuizen. Zij én wij kijken terug op een goede tijd met elkaar. Nog een keer werd hun lievelingslied gezongen: Licht dat mij aanstoot in de morgen. Door een muzikaal kwartet van Irene, Marnix, Ralf en Annie.
De muzikale begeleiding van Marnix en Irene op piano en blokfluit maakte het helemaal compleet deze ochtend.
 
Bert Stuij
 
De zaaier, van Vincent van Gogh. En Irene
De zaaier, van Vincent van Gogh. En Irene
Afscheid na een goede tijd. Ga met God.
Afscheid na een goede tijd. Ga met God.
Een kwartet voor Gert en Gerie: Licht dat ons aanstoot in de morgen.
Een kwartet voor Gert en Gerie: Licht dat ons aanstoot in de morgen.

laatste update.: