PGMBD

ZWO

printen

Zoektocht naar Jezus langs de voetvallen


17-03-2013En al weer was het van dat fraaie wandelweer. Bij de tweede wandeltocht, in een serie van drie, scheen de voorjaarszon volop. In november was het de najaarszon die de mensen naar buiten lokte. Toen waren er 17 deelnemers, nu maar liefst 21.

Vanuit Sittard loopt een fraaie rechte laan de Kollenberg op. Langs die laan zijn 7 voetvallen te zien. Kleine kapelletjes met kleurrijke beeldengroepjes die de laatste dag uit het aardse leven van Jezus verbeelden. Bert Stuij schreef er een klein, aardig boekwerkje over om stil te staan bij het lijdensverhaal. Dat gebruikte hij ooit bij de catechesegroep, maar nu tijdens deze wandeling.

Het startpunt was bij het huis van Irene Pluim en Ralf Smeets, waar de groep gastvrij werd ontvangen. Bert legde uit wat de oorsprong en de bedoeling van deze voetvallen is. Bij elk van de zeven kapelletjes sprak hij vervolgens een kleine overdenking uit. Zo liep de groep naar boven om te eindigen bij de Sint Rosakapel.

Weer teruggekomen bij het startpunt was er koffie, thee en vlaai. Omdat het zulk prachtig weer was wilden de meesten dat het liefst buiten nuttigen. De volgende en laatste wandeling is op zondag 21 april. Dan staat de Apostolische Geloofsbelijdenis(sen) centraal.


laatste update.: