PGMBD

ZWO

printen

Op zondag 27 november willen we aandacht besteden aan de actie van Solidaridad


27-11-2016Dit jaar is het thema Suiker

Suiker: Zoete belofte, bittere bijsmaak. Bijna iedereen houdt van suiker. Een lekker stuk taart of een koekje: alleen al de gedachte eraan maakt ons blij. Helaas heeft de productie van deze zoete belofte vaak een bittere bijsmaak. Door de loodzware arbeidsomstandigheden van suikerrietkappers is chronisch nierfalen een ware epidemie in Midden-Amerika, die elke dag levens eist.

Help suikerrietkappers in El Salvador

Suikerrietkappers werken in oogstperiodes 6 à 7 dagen per week keihard in de brandende zon. Omdat zij voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van het schamele stukloon nemen ze nauwelijks tijd voor rust- en drinkpauzes. Het gebrek aan rust, schaduw en voldoende schoon drinkwater leidt bij velen tot chronisch nierfalen.

Solidaridad in actie

In de adventsperiode vraagt Solidaridad steun voor suikerrietkappers in El Salvador. Als suikerriet op een duurzame manier wordt geproduceerd, kan de opbrengst de levens van duizenden mensen in El Salvador verbeteren. Suikerrietkappers hebben recht op veilige arbeidsomstandigheden.
Met eenvoudige maatregelen als voldoende schoon drinkwater, pauzes, schaduw en efficiëntere kaptechnieken kunnen we de suikerrietkappers weer een toekomst bieden. Suiker zou voor niemand een bittere bijsmaak moeten hebben! Helpt u mee?

Hoe draagt u zelf bij aan suiker zonder bittere bijsmaak?

Wanneer iedereen kleine stappen zet, bereiken we grote veranderingen. Dit kunt u doen:


laatste update.: