PGMBD

ZWO

printen

Samen Verder: Jeugdwerk


09-07-2015

In het kader van het Samen Verder proces en de behoefte om geïnformeerd te zijn, willen we deze rubriek gebruiken om u van het één en ander op de hoogte brengen

Hier zullen de activiteiten van de bestaande Jeugd werkgroepen van Sittard-Grevenbicht  (SG) en Geleen-Beek-Urmond (GBU) in beeld gebracht worden. Omdat de beide gemeentes verschillen in aanwezigheid en betrokkenheid van Jeugd kennen, zijn daar ook hun programma’s op afgestemd.

Tot nu toe zijn jongeren van de jongerenkerk uit Sittard al twee keer op bezoek geweest bij de 12+ viering in Geleen (tijdens gezamenlijke vieringen van Geleen en Sittard, de eerste keer in de Ontmoetingskerk, de tweede keer in de Johanneskerk). En de jongeren uit Geleen zijn aanwezig geweest op de laatste ‘film en friet’ avond in Sittard.

Voor het nieuwe seizoen zijn er meer plannen voor samenwerking. Concreet is afgesproken:

De basiscatechese van Geleen en Sittard wordt met ingang van januari samengevoegd. Basiscatechese wordt dan gehouden op de tweede zondag van de maand, bij de gezamenlijke vieringen. In Sittard zal de leeftijd daarvoor worden aangepast, zodat beide gemeenten kinderen van 9 tot 12 jaar uitnodigen.

Hetzelfde geldt voor de jongerenkerk van Sittard en de 12+ vieringen van Geleen. Vanaf januari zullen die ook gezamenlijk plaatsvinden op de tweede zondag van de maand, bij de gezamenlijke vieringen. Beide jongerenvieringen gaan uit van het concept ‘Young Thomas’ vieringen, zodat het goed mogelijk is deze activiteit gezamenlijk te maken.

In de aanloop naar deze gezamenlijke activiteiten zullen mensen uit Sittard aanwezig zijn bij een 12+ viering voor de hele gemeente in Geleen op 5 juli, en uit Geleen bij de jongerenkerk met de gemeente in Sittard op 4 oktober.

Film en friet avonden zullen in 2016 afwisselend in Sittard en Geleen worden georganiseerd. De Yonight, een activiteit voor de jeugd in Sittard, is pas dit jaar gestart en blijft voorlopig alleen voor Sittard.

Voor alle gezamenlijke activiteiten wordt vanaf september ook samen vergaderd.


laatste update.: