PGMBD

ZWO

printen

"Zo bouwen wij samen aan één Europa!"

25-05-2014

"Zo bouwen wij samen aan één Europa!” Met deze woorden vatte dominee Erik Schumacher na het uitspreken van de zegen de Drielandendag samen. Dat gevoel werd door velen beaamd. Het was de week van de Europese verkiezingen en in de Ontmoetingskerk in Geleen vierden christenen uit België, Duitsland en Nederland op zondag 25 mei hun gezamenlijk geloof met veel zang en muziek.

Ook de jeugdactiviteit van de Limburgse kerken, ‘Caroussel’ werd op deze dag en locatie gehouden. Het dagprogramma bood als eerste een kerkdienst, waaraan leden van de cantorij van de PGSG en de cantorij van de Ontmoetingskerk meewerkten. Twee jongeren, uit Duitsland en Nederland, vertelden als overdenking wat muziek in hun leven betekent.

Vrolijke klanken klonken niet alleen uit het orgel, ook van accordeon, panfluit, Posaunenorkest- en Jeugdband. Behalve Schumacher gingen ook Pier Prins en Christine Treichel voor. In deze dienst werd in een grote kring het avondmaal gevierd.

Na de kerkdienst en de koffie werd er een warme maaltijd aangeboden waarvoor men zich van tevoren had kunnen opgeven. In verschillende zaaltjes en buiten in de zon zaten mensen samen aan tafel.

Voor het middagprogramma kon gekozen worden uit het meespelen van een Bijbelquiz onder leiding van Jan de Koning, een historische wandeling onder leiding van Wim Hoogstraten, een muziekworkshop, het bekijken van beamerpresentaties over de betrokken gemeenten of gewoon gezellig praten en elkaar leren kennen.

Als afsluiting kwam men om drie uur weer samen in de kerkzaal om samen nog enkele liederen te zingen en de zegen te ontvangen.

De Drielandendag kende een goede opkomst, maar vanuit de PGSG was de animo niet groot.


laatste update.: