PGMBD

ZWO

printen

Succesvolle actie voor Voedselbank Zuid-Limburg!

23-04-2012

De kinderen van de Ds. Deelemanbasisschool hebben onlangs een zeer succesvolle inzamelingsactie voor Voedselbank Zuid-Limburg georganiseerd.

Traditiegetrouw heeft de school altijd een inzamelingsactie voor het goede doel rond de Pasen. Dit jaar is gekozen voor de voedselbank. Dit paste ook goed binnen het thema waaraan de kinderen rondom de Paasviering aan gewerkt hebben: Stil.

Binnen dit thema werden de kinderen stil van allerlei verschillende dingen, mooie dingen, nieuw leven, maar ook bij de verdrietige kanten (zoals mensen die geen geld hebben om eten te kopen) werd stil gestaan.

Via de Protestantse gemeente Sittard-Grevenbicht werden er contacten gelegd, en werd een bezoek gepland aan de voedselbank in Landgraaf. De leerlingen van de leerlingraad mochten het bezoek gaan afleggen. Deze leerlingen kregen van school wel een opdracht mee: verzamel informatie, waarmee je in de klas een presentatie kunt houden.

Dus gewapend met pen en papier gingen de kinderen op woensdag 4 april, onder begeleiding van Riet van Alst en Chantal Kamstra, op weg naar de voedselbank.

Daar werden we zeer hartelijk ontvangen door de praatgrage Harrie.

En ook nu werden we allen zeer stil; wat een organisatie, wat veel mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, wat veel mensen die nog op de wachtlijst staan…….

Na een rondleiding  en veel uitleg, was er natuurlijk ook tijd voor het stellen van de eigen vragen. Wat een indrukwekkend bezoek was dit!

Bij terug komst op school, werden er plannen gemaakt: hoe gaan we de voedselbank steunen?

De leerlingen van de leerlingraad hadden wel een idee: we worden donateur!

Er werd overlegd over de hoogte van het bedrag en uiteindelijk is gekozen voor een eenmalige donatie van €100!

Daarnaast werd aan alle ouders gevraagd om één of meerdere lang houdbare producten mee naar school te geven.

Tot slot gaf de Protestantse kerk Sittard-Grevenbicht ook haar spontane medewerking, en gaf toestemming om de opbrengsten van de collectes van de schooldienst en van de kinderpaasdienst ter beschikking te stellen! Dit was het mooie bedrag van bijna €65!

Voor dit bedrag is juffrouw Marja samen met een aantal kinderen boodschappen gaan doen. Er werd in de winkel goed gerekend en natuurlijk prijzen en inhoud vergeleken: hoe kunnen we zo veel mogelijk boodschappen doen voor het beschikbare geld?

In de klassen werden ook de presentaties door de leerlingen verzorgd. Er was veel interesse van de overige kinderen, er werden veel vragen gesteld, die allen zeer vakkundig door de leerlingenrad beantwoord konden worden.

Op vrijdag 20 april was het dan zover. Met Harrie van de voedselbank was afgesproken dat hij deze dag alles zou komen ophalen. In de aula van de school stond het hele podium vol met boodschappen.

En daar boven op nog de verrassing van de leerlingraad; een mooie zelf geknutselde cheque met de toezegging voor een donatie van €100!

We zijn zeer dankbaar voor de gulle bijdragen van alle ouders, de kerk en ook voor alle tijd en inzet van de mensen van de Voedselbank!


laatste update.: