PGMBD

ZWO

printen

Kerkenraadsweekend 20-21 januari 2012

20-01-2012

Als ieder jaar was ook het afgelopen kerkenraadsweekend weer waardevol en gezellig

Het thema was dit keer: “Met hart en ziel”.

Thuis hadden de zittende, net bevestigde en vertrekkende ouderlingen en diakenen zich al voorbereid aan de hand van een tweetal vragen:

‘geloof, wat heb je eraan’ en ‘waar heb je (in je geloof) moeite mee?’

Na een eenvoudige maaltijd werd er met deze vragen gestart, in kleine groepjes.

Kernbegrippen over ieders geloof kwamen terecht op gekleurde vellen papier die bij de liturgische afsluiting rondom de brandende kaars lagen.

De ‘moeiten’ werden creatief en heel herkenbaar verwerkt in verschillende rollenspellen.

Na de intensieve vrijdagavond kregen de vertrekkende ambtsdragers: Yolanda Kragt, Brenda van Kranenburg, Bart (en Yvonne) Kooyman en Kees van de Velde een passende speech en de traditionele tas met cadeautjes en goede wensen. En ook deze keer werd er weer ruim gebruik gemaakt van de borrelmogelijkheid daarna. Een mooie gelegenheid immers om zonder agendadruk eens wat ontspannen met elkaar door te praten.

Na het ontbijt op de zondagochtend vertrok de groep in tweetallen voor een wandeling met gesprek: ‘moeten we missionair zijn?’ en ‘op welke manier dan? ‘

Bij terugkeer werd er weer genoten van koffie met eigengemaakt lekkers. Daaraan in deze weekenden geen gebrek!

Na afloop van een inhoudelijk zeel interessante video uit de landelijke Tweede Missionaire Ronde bleek het plenaire gesprek flink in te steken op de vraag wát missionair eigenlijk is en welke houding en activiteiten dan bij de eigen gemeenschap zouden passen. Een en ander werd in kleine groepjes nog wat verder uitgewerkt aan de hand van boekjes met verschillende modellen.

Het weekend was geanimeerd en zinvol. Zeker ook de liturgische afsluiting in de kring.

Na de lunch vertrok ieder weer naar huis.


laatste update.: