PGMBD

ZWO

printen

CONCERTEN IN HET PODIUMKERKJE VAN GREVENBICHT

05-04-2016

 

 

In maart en april zijn er weer enkele concerten in het Grevenbichtse kerkje. U vindt hier een overzicht, met een korte beschrijving van wat u kunt verwachten. Voor meer achtergrondinformatie kunt u een kijkje nemen op www.podiumkerkje.nl, of op onze Facebookpagina: www.facebook.com/podiumkerkje.  Inlichtingen en reservering: Corona Smitskam, tel. 046-4852242, of e-mail info@podiumkerkje.nl. U vindt het Podiumkerkje in de Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht. Het kerkje is steeds een half uur voor aanvang van het concert open.

 


Zaterdag 5 maart 2016: Lumáyna 

Op deze zaterdagavond kunnen we genieten van een avond vol Italiaanse muziek. Lumáyna wordt gevormd door Marcella Pischedda (zang), Hans Elzinga (gitaren) en Rob Mutsers (klarinet en sopraansax). Op het programma staan Napoletaanse romanzes (uit 1800 en moderne), filmmuziek (Nino Rota), de straatmuziekcultuur, jaren 30/40/50 swing (Trio Lescano, Carosone e.a.), cantautori (Paolo Conte, Celentano), jaren 60/70/80 popmuziek (Giuni Russo, Ornella Vanoni e.a.) en dan is er natuurlijk nog Angelo Branduardi.

De nummers worden op onnavolgbare wijze aan elkaar gepraat door Marcella in het Nederlands én Italiaans (en dan door Hans op zijn eigen manier vertaald). Zo ontstaat er een bijzondere voorstelling met luistermuziek én meezingers!

Zie verder www.lumayna.com. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50.


 

Zaterdag 19 maart 2016: “Romancero” 


Sopraan Mirjam Wesselink de Barrientos geeft een spannend concert in het Podiumkerkje. Samen met Michael Benedik (gitaar) en Rodrigo Barrientos Aravena (voordracht en percussie) brengt zij het programma “Romancero”. Reis met hen terug in de tijd, en geniet van de Spaanse romances van dichter Federico Garcia Lorca, en fragmenten van het Roelantslied van de zestiende-eeuwse Willem Vorsterman uit Antwerpen. Roelant de Roncevalles, de legendarische eliteridder van Karel de Grote, wordt weer tot leven gewekt met spannend muziektheater; de zang wordt afgewisseld met gesproken recitatieven, en het hele verhaal eindigt met de bloedige Slag van Roncevalles, waarbij de muzikale bloedspetters het kerkje in zullen vliegen! Kortom, een geweldige avond waaruit weer eens blijkt dat klassieke muziek niet saai is. Integendeel!

Zie verder www.baravmusic.com voor informatie over de musici. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 15,00.


 

 

Zaterdag 9 april 2016: The joy of spring 


De Belgische sopraan Reinhilde Bovend’aerde brengt met haar musici een ode aan het voorjaar. Ze wordt begeleid door Willy Appermont (piano), Paul Theunissen (fluit), Michel Awouters (viool), Willem Awouters (cello) en Liliane Wilms (voordracht). Zij brengen een bloemlezing van prachtige bekende en minder bekende lenteliederen. Van klassieke  componisten (Mozart, Grieg, Fauré e.a.) tot Jacques Brel (‘Au printemps’). Er zitten ook heerlijke meezingers bij (bijvoorbeeld Robert Stolz, ‘Im Prater blüh’n wieder die Bäume’). Ja, zachtjes meezingen mag… Vier ook het voorjaar mee, en kom naar dit concert! De bijbehorende CD is te koop in de pauze. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 15,00.


 

Zaterdag 23 april 2016: Marjolein Meijers 


Rasartieste Marjolein Meijers brengt met de muzikale broers Walter en Onno Kuipers het programma ‘Van Berini tot Solex’. Een vrolijk programma waarin alles draait om de muziek. Marjolein leidt het publiek door haar muzikale leven.  Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de onvervalste Cayun. Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes, die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach. Precies zoals we van Marjolein gewend zijn (toen ze nog deel uitmaakte van de Berini’s). Marjolein neemt de zang, contrabas en gitaar voor haar rekening. Walter bespeelt de viool, mandoline, bouzouki en doedelzak, en Onno de accordeon, trekzak en gitaar. Een compleet orkest in compacte verpakking. Maak het mee! Aanvang 20.00 uur, entree € 15,00. Zie www.marjoleinmeijers.nl voor meer informatie.


laatste update.: