PGMBD

ZWO

printen

Gemeentelid Elly Meyers op de planken

21-06-2014

Gemeentelid van de PGSG Elly Meyers speelt mee in een aantal voorstellingen van toneelgroep Ons Genoegen uit Genhout. Dit gezelschap treedt van 11 tot en met 14 september op in het openluchttheater Bovenste Hoeve van Printhagen in Genhout.

Elly speelt een deftige, bekakte dame, de echtgenote van de dorpsdokter. Met mooie jurken aan en een pruik op. Wie Elly kent weet dat dat wel even wennen zal zijn.

Ook Elly’s blindengeleidehond heeft een rol gekregen in het toneelstuk als ‘Vivaldi’ de hond van de soldaten.


Op de website van de toneelvereniging staat over het theaterstuk het volgende te lezen:

 Toneel, muziek, zang en dans komen samen tijdens Openluchttheater De Inspecteur. Ruim 1.500 gasten gaan van 11 tot en met 14 september 2014 genieten van dit fantastische evenement in Genhout. Een evenement dat volledig is aangekleed in een 19e eeuwse stijl, van parkeren tot het afsluitende feest.

75 toneelspelers uit de hele gemeente Beek, een muzikaal gezelschap en zangkoor zorgen vier dagen lang voor een theaterstuk dat u nooit meer zult vergeten. Het indrukwekkende decor van ruim 50 meter breed, de klassiek aangeklede locatie (Hoeve Printhagen), een heerlijk diner vooraf en een gezellige naborrel maken het evenement compleet.

De organisatie van Openluchttheater De Inspecteur is in handen van Stichting Genhout Samen, een samenwerkingsverband van alle Genhouter verenigingen. Zij werken in 2014 nauw samen met vrijwilligers en toneelspelers uit de hele gemeente Beek. Openluchttheater De Inspecteur wordt daardoor in 2014 het podium voor cultureel Beek.

De nieuwe fontein op het marktplein wordt feestelijk geopend door de burgemeester onder de schetterende klanken van de fanfare. Een pijnlijke onderbreking, een ruiter met het bericht dat er een inspecteur van de regering op komst is. Incognito. De burgemeester, even corrupt als de rechter, de schoolmeester, ziekenhuisdirecteur en vele anderen in het kleine stadje, trillen op hun benen...”


laatste update.: