PGMBD

ZWO

printen

Pinksterzendingscollecte: Elkaar verstaan

08-04-2013

Op Pinksterzondag staat het zendingswerk in Kenia centraal in de collecte voor Kerk in Actie.


De wijk Eastleigh, een Somalische wijk in Nairobi (hoofdstad van Kenia) is een smeltkroes van culturen en religies. Veel mensen leven volkomen langs elkaar heen en dat levert vaak spanningen en conflicten op. Christenen en moslims kennen elkaar niet en mijden het contact.
Willem Jansen is uitgezonden door Kerk in Actie en werkt als theologiedocent aan de St. Paul’s University in Kenia. Vanuit een buurtcentrum in de wijk Eastleigh leidt hij cursussen en discussieavonden over de islam en het christendom. Het centrum is ook uitvalsbasis voor zijn studenten. In tweetallen, een moslim en een christen, gaan ze de straat op om te ‘mappen’: ze brengen de wijk in kaart en dan vooral de religieuze plaatsen als moskeeën, kerken en voorzieningen. Ze interviewen de bewoners en analyseren de gegevens die ze hebben gevonden.


De Geest van Pinksteren werkt! Christenen en moslims ontmoeten elkaar en gaan elkaar verstaan.
De opbrengst van de Pinksterzendingsweekcollecte is bestemd voor het zendingswerk in Kenia en voor andere zendingsprojecten van Kerk in Actie. We bevelen de collecte van harte bij u aan!

U kunt ook een gift overmaken op giro 456 van Kerk in Actie te Utrecht. Hartelijk dank voor uw gift.


laatste update.: