PGMBD

ZWO

printen

DOORSTART "ZIN EN HAPJES" ALWEER LAM GELEGD

31-10-2020

Heel makkelijk is het allemaal niet in deze tijden van corona, maar toch waagde het team van "Zin en Hapjes" het om weer van start te gaan. Dat was een goede gedachte, zo bleek op zondagmiddag 4 oktober. Er was sprake van een succesvolle doorstart!

In de gezellige beslotenheid van de Gruizenkerk kon het nu niet en er waren diverse maatregelen nodig om dit verantwoord te doen. Maar toch, zo’n 25 mensen waren erbij in de Johanneskerk, onder wie ook verschillende mensen voor het eerst. De column werd uitgesproken door Lijsbeth Bruens en ging over luisteren. Dat was best toepasselijk, want met anderhalve meter tussen mensen is luisteren nog belangrijker en moet je er soms nog wat meer moeite voor doen. Elly Meijers zong staande achter een veilig corona-spatscherm enkele toepasselijke liederen, begeleid door Bert Stuij op gitaar. Lekkere hapjes werden gemaakt en geserveerd door Gerdien Zwartkruis. Daarnaast, vaste prik: twee soorten zoute stokjes. Echte zoute stokjes om te eten en symbolische zoute stokjes om wat langer op te knabbelen, namelijk briefjes met stellingen om over door te praten.
Het was de bedoeling om In ieder geval tot eind dit jaar de volgende afleveringen van “Zin en Hapjes” in de Johanneskerk te laten plaatsvinden. Voor zondag 1 november stond columnist Nely Stuij gepland met het onderwerp Balans, maar de aangescherpte coronamaatregelen laten dat niet toe. Houd goede moed mensen, wat in het vat zit verzuurt niet!

Willy de Koning


laatste update.: