PGMBD

ZWO

printen

NATUURWANDELING

18-09-2020

In dit kringenwerk seizoen willen we twee keer gaan wandelen in de natuur. We hebben daarvoor een datum in het najaar van 2020 en een datum in het voorjaar van 2021 gepland.

Door de bijzondere omstandigheden die in het najaar nog zullen gelden kunnen we ervaren hoe wij de natuur in de herfst zullen beleven en later hoe de omstandigheden in het voorjaar zich gaan ontwikkelen. Is ons beleven van de natuur anders geworden, intenser misschien.

Woensdag 7 okt is gekozen voor een wandeling vanaf “d’r Kwakkerpoel” achter kasteel Wijlre. Na het begin over een vlonder pad kunnen we vervolgens genieten van prachtige vergezichten. We lopen daarvoor voor een deel op het plateau van Margraten, er zitten dus wat klimwerk in de wandeling. Laat u verrassen en verwonderen over hoe de natuur na de bijzondere zomer van 2020 zich ontwikkelt of kunnen wij van een herstel spreken!


Voor 12 mei hebben we nog geen bestemmingskeuze gemaakt. Dan is er sprake van voorjaar, misschien begin van een vroege zomer. Wordt het dan een waterrijk gebied of moeten we ons beschermen tegen late voorjaarsstormen. We zullen u tegen die tijd via de website en Onderweg op de hoogte brengen en uitnodigen. Ongewis dus en oh ja, de afstanden van de wandeling zal liggen tussen 5 en 7 km. Carpoolen is wat lastiger in tijden van Corona, maar wel zullen we met elkaar starten bij de Pastoor van Arskerk, Lienaertsstraat 138 in Geleen. Na afloop is er in Wijlre een gelegenheid om bij te komen en gezamenlijk na te genieten. We verzamelen om 10.00 uur. De gids en organisator is Ed Rensen, tel. O46-4230274. Neem met hem contact op voor eventuele vragen.


laatste update.: