PGMBD

ZWO

printen

ZIN EN HAPJES OVER VROLIJKHEID MET RENÉ HAUSTERMANS

01-02-2020

De mooie reeks "zin en hapjes" is weer begonnen in 2020. Velen van u kennen de formule inmiddels. Zondagmiddag van vier tot vijf precies, het Gruizenkerkje is omgebouwd tot een ontmoetingsplaats met statafels en zitjes, er staan drankjes en er zijn smakelijke hapjes. Er klinkt muziek, en dan is het tijd voor de gesproken column. Op de tafels staan "zoute stokjes" – strookjes papier met rake teksten die tot gesprek uitnodigen.

Op 26 januari trapten we dit jaar af, en centraal stond het prachtige woord ‘Troost’. Bijna vijftig mensen hoorden hoe de column werd uitgesproken door Chantal van Wersch, coördinator van het hospice Bronnerhof in Born. Op een inspirerende manier bracht zij troost samen met haar tweede passie: muziek. Heel passend dus dat de muziek verzorgd werd door haar eigen klarinet ensemble uit Voerendaal.
 
Er zijn al vele grote woorden geweest – liefde, hoop, geluk, eindigheid en zuiverheid om er maar eens een paar te noemen. Op 1 maart is de volgende Zin en Hapjes alweer, en zo net na carnaval staat deze keer het woord ‘Vrolijkheid’ centraal. We zijn erg blij dat de bekende Sittardenaar René Haustermans de column deze keer voor zijn rekening neemt. René heeft een achtergrond als musicus, cultuurkenner, pastoraal werker, journalist, componist – hij is een echte ‘duizendpoot’. Eerder in februari verzorgde hij in Vrangedael al een lezing over de geschiedenis en betekenis van Carnaval – zeker ook een feest van vrolijkheid. Het wordt ongetwijfeld weer een bijzonder uur. Van harte welkom!

Namens het team, Bert Stuij 


laatste update.: