PGMBD

ZWO

printen

OOGSTDANK IN GREVENBICHT

07-10-2012

" Het zonnetje werkte mee!" (door wijkouderling Pauline Vandehoek)

De inzameling voor het inloophuis Bie Zefke leverde een mooie tafel op met allerlei kleuren vruchten en een enorme mand met walnoten.

De kalebassen van buurman Theo van der Knaap maakte het geheel extra feestelijk, evenals de reuzepompoen bij de voordeur!

 In totaal hebben 19 mensen fruit gebracht of zijn even komen binnenlopen. Zelfs een heer met twee zoontjes, die meededen met een lied, waarbij ze (mijn) zelfgemaakte geruismuziekinstrumentjes konden laten horen.

De harpiste Marleen Pijls kon tot haar grote spijt plotseling niet aanwezig zijn, maar de violiste Ria Theunissen en de blokfluitiste Bea Prins  (die de dag ervoor haar 90ste kroonverjaardag vierde in café de Kastanjeleboom!!!) zorgden voor gezellige muziek.

Ook de rollator (noem ik altijd de ‘benenwagen’) is een handig apparaat, om fruit mee te vervoeren, zoals To van Didden bewees.


En Joachim jij hebt - als onze wijkpredikant - eens even rustig met gemeenteleden kunnen praten. De pruimen, die jij meebracht, waren natuurlijk geinspireerd door de (aankondigingstekst)gedachte: ‘Jantje zag eens ‘noten vallen’ . . . als variatie op: ‘Jantje zag eens pruimen hangen . . . Dat realiseerde ik mij pas later!

Leuk en lekker allemaal, want de volgende morgen om 10.00 uur werd ik Bie Zefke hartelijk ontvangen met onze OOGST. Onder mijn ogen ging men meteen aan de slag om een heerlijke fruitsalade met slagroom te maken als toetje voor de maandagse warme maaltijd! Het geurde in de keuken verrukkelijk naar de kookkunsten van de kok en de stemming was prima in het inloophuis.

Men had al vol verwachting uitgekeken naar de OOGST OET BEEG.

Herman en Mary Baars: hartelijk dank voor jullie hulp!laatste update.: