PGS

ZWO

printen

"Wat voor kerk willen we zijn?"

01-09-2019

Op twee achtereenvolgende zondag spraken de kerkenraadsvoorzitters van de kerken van Geleen-Beek-Urmond en van Sittard-Grevenbicht de gemeente toe. Op zondag 25 augustus deed Bertha Verkerk dat in de Ontmoetingskerk; op zondag 1 september was de beurt aan Marnix van Gurp in de Johanneskerk. Aandacht voor het samengaan van beide gemeenten was het onderwerp. Een stap die steeds dichterbij komt en zorgvuldig wordt genomen. De strekkende boodschap daarbij is:


“Wat voor kerk willen we zijn? Ons ledental neemt steeds verder af en we hebben nog weinig jongeren en jonge gezinnen in de kerk. Is dat een feit waar we ons bij moeten neerleggen, of zijn er mogelijkheden om nieuwe initiatieven te ontplooien die ons zelf ook nieuwe energie geven? Willen we de meeste zaken op dezelfde manier voortzetten, of moeten we dingen veranderen? Over deze en andere zaken willen we graag met jullie allemaal in discussie gaan. Dit is niet een zakelijk dingetje van de Kerkenraad, maar dit is iets wat ons allemaal aangaat!

Op 5 oktober komen we als gezamenlijke kerkenraden weer bij elkaar om hier verder over te praten.

Op 28 november vindt er weer een gemeenteavond plaats, waarin we conclusies willen trekken over hoe onze gezamenlijke nieuwe gemeente eruit gaat zien. Schrijft u dit vast in uw agenda? Het is belangrijk dat we hier allemaal bijzijn: het gaat hier om onze toekomstige gemeente!

We staan aan het begin van een enerverende periode. Het gaat er nu om elkaar vast te houden en samen ons geloof en onze gezamenlijke verwachting in te vullen. We geloven dat ons leven in Gods hand ligt en dat het werk dat Hij in ons begonnen is, zal voortzetten. We bidden dat we in dat gezamenlijke proces vol mogen zijn van Zijn geest.”


laatste update.: