PGS

ZWO

printen

Amnesty International: schrijfactie mei 2019

01-05-2019

Het slachtoffer van mensenrechtenschendingen dat u in deze informatiebrief aantreft kunt u helpen met een verzoek aan of een protest bij de betreffende autoriteiten.

Neem bijgaande brieven mee naar huis, voorzie ze van:
-  plaats, datum
-  afzender: handtekening, naam en volledig adres
-  benodigde porto (zie deze info)
en stuur ze naar het in de brief aangegeven adres.

U kunt de brieven natuurlijk ook overschrijven wanneer u dat persoonlijker vindt.

Schrijfactie Eritrea: 22-jarige al 6 jaar in geheime gevangenis
Ciham Ali Ahmed wordt al ruim zes jaar vastgehouden op een geheime locatie. Ze is nergens voor aangeklaagd. Naar alle waarschijnlijkheid proberen de Eritrese autoriteiten Cihams vader te straffen. Ze denken dat hij betrokken was bij een poging de regering omver te werpen.

Ciham werd op 8 december 2012 opgepakt toen ze Eritrea probeerde te verlaten zonder toestemming van de overheid. Ze was toen vijftien jaar oud. Normaal gesproken zou ze hiervoor een celstraf van zes maanden krijgen.

Naar alle waarschijnlijk zit Ciham nog altijd vast omdat de autoriteiten haar vader willen straffen. Haar vader was voormalig minister van Informatie in Eritrea. Hij wordt er van verdacht een groep militairen in 2013 te hebben geholpen die een staatsgreep wilden plegen.

Eritrea kent een verplichte diensttijd, ook voor meisjes, die tientallen jaren duurt en neerkomt op gedwongen arbeid. Daarom proberen veel mensen, vooral jongeren zoals Ciham, het land te ontvluchten.

Schrijf  een brief naar de autoriteiten van Eritrea. Roep hen op Ciham onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Goed nieuws!   Goed nieuws!   Goed nieuws!

Saudi-Arabië: drie vrouwelijke activisten vrijgelaten, maar verzonnen aanklachten blijven.

Misschien herinnert u zich nog dat er rond 10 maart actie gevoerd is voor deze vrouwen. In diverse kerken hebt u  een petitielijst kunnen tekenen, waarmee de Saoedische autoriteiten opgeroepen wer-den om deze activisten niet te martelen en onmiddellijk vrij te laten.

Dit is natuurlijk heel goed nieuws, maar  slechts een stap in de goede richting. Amnesty roept verder de  Saudische autoriteiten op om alle aanklachten tegen de drie vrouwen in te trekken, evenals tegen de andere vrouwelijke mensenrechtenverdedigers die nog vastzitten.  Allen moeten onmiddellijk en onvoorwaardelijk worden vrijgelaten.

Wilt u meer weten over Amnesty International? Kijk dan op de website: www.amnesty.nl.

Wijzigingen/opmerkingen/suggesties graag doorgeven aan:
Henny Veldman-Klunder: dickveldman30442@gmail.com
Portokosten: in NL 1 of  € 0,87.   Buiten NL: Internationaal 1 of € 1,45


laatste update.: