PGMBD

ZWO

printen

Paaskaars 2019 Samen onderweg. The making of….. of: hoe gaat dat nou eigenlijk.

26-04-2019

Een jarenlange traditie is het inmiddels: het maken van de nieuwe Paaskaarsen. Eén voor in de parochiekerk aan de Hemelsley in Sittard en één voor in de Johanneskerk. In het kader van de oecumene een gezamenlijk project, met Jan Wetzeler vanuit de Parochie en steeds een wisselend groepje gemeenteleden vanuit de PGSG.


Ooit begonnen door pastoor en kunstenaar Wiel Meertens van de Parochie Vrangendael. Een paaskaars met een afbeelding, zelf gemaakt, naar aanleiding van het jaarthema.
 
Nodig: grote witte kaarsen, vellen met was, een idee en een aantal enthousiaste mensen met een paar uur tijd.
 
Het begint met brainstormen rond het thema. Dit jaar is het thema van de Parochie : Jaar na jaar – samen verder. Een thema, dat ook goed past én actueel  is voor de PGSG in het proces van samen-gaan met de PGGBU. Al  zeggen wij( lees: deze kaarsen-werkgroep) liever:  Samen onderweg.
 
Er werd voor gekozen om dit thema te verbeelden door een groepje veelkleurige, actieve mensen rond een levensboom. Door  de takken van de boom schijnt de zon die met haar stralen levenskracht schenkt. Boven de mensen vliegt een duif als teken van de vrede, symbool van de Heilige Geest.
Hennie van de Steeg maakte de tekening. De diverse onderdelen werden uit gekleurde was gesneden door Jan Wetzeler, Hennie van de Steeg, Hennie Prins en Christel Prins. Daarna werden de losse onderdelen bevestigd op de kaarsen en voorzien van het jaartal 2019. En ook van de Alfa en de Omega. Want ‘Samen onderweg’, dat ben je als kerkgemeenschappen niet zonder de Eeuwige.
 
Christel Prins.

Ter informatie:
u vraagt zich misschien af: waarom geen drie kaarsen, ook een voor de Ontmoetingskerk?
Er is wel overleg geweest , maar door praktische factoren  is het dit jaar niet gelukt.laatste update.: