PGMBD

ZWO

printen

Amnesty International

01-12-2018

10 december, de Dag van de Rechten van de Mens.
2 december Write for Rights-schrijf-actie
9 december schrijfactie

10 december, de Dag van de Rechten van de Mens.

Rond 10 december voeren we dit jaar actie voor vrouwelijke men-senrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, laster-campagnes en verkrachting.

2 december in de Ontmoetingskerk, in Beek en in de Johanneskerk

Wij zullen op zondag 2 december in onze eigen kerken stilstaan bij de acties van 10  december. We doen weer mee met Write for Rights-schrijf-actie (voorheen Schrijfmarathon) om deze vrouwen  te helpen. Er kunnen meerdere brieven getekend worden, die samen worden opgestuurd naar het hoofdkantoor van Amnesty. Net als voorgaande jaren. Alle brieven wor-den in de kerken getekend en niet mee naar huis genomen. We richten  alle aandacht op deze landelijke actie.

En natuurlijk is er ook weer  in de Johannes- en de Ontmoetingskerk een stand, waar kaarten, kaarsen en andere artikelen verkocht worden. U steunt hier mee het regionale werk van Amnesty.

U kunt ook  brieven komen schrijven  op zondag 9 december 2018  tussen 14 en 17 uur in Ernesto’s Cantina Mexicana te Sittard op de Markt.

Met muzikale opluistering door Jesse Deledda en vrienden van de Kunst-bende.

Iedereen is van harte welkom! We zouden uw komst erg op prijs stellen.

Riet Coolsma en Henny Veldman
Amnesty International Westelijke Mijnstreek.


laatste update.: