PGMBD

ZWO

printen

Amnesty schrijfactie november 2018

01-11-2018

U kunt schrijven tot december 2018

Het slachtoffer van mensenrechtenschendingen dat u in deze informatiebrief aantreft kunt u helpen met een verzoek aan of een protest bij de betreffende autoriteiten.

Neem de brieven mee naar huis, voorzie ze van:
-    plaats, datum
-    afzender: handtekening, naam en volledig adres
-    benodigde porto (zie deze info)
en stuur ze naar het in de brief aangegeven adres.

U kunt de brieven natuurlijk ook overschrijven wanneer u dat persoonlijker vindt.

Schrijfactie Sri Lanka: activiste ernstig bedreigd
De Sri Lankaanse journalist en cartoonist Prageeth Eknaligoda verdween op 24 januari 2010 in de hoofdstad Colombo. Zijn vrouw Sandhya Eknaligoda, inmiddels een bekende activiste, vecht sindsdien voor gerechtigheid. Vanwege haar strijd wordt ze nu op sociale media lastig gevallen en zelfs met de dood bedreigd.

Het aantal bedreigingen aan het adres van Sandhya Eknaligoda stapelen zich inmiddels op. In mei werd een prominente Boeddhistische monnik veroordeeld omdat hij haar in 2016 in het openbaar had bedreigd.

In een lastercampagne op sociale media wordt ze afgeschilderd als een aanhanger van de Tamil Tijgers, een verboden gewapende groepering. Ook dreigen mensen haar te laten verdwijnen, te doden of haar kinderen geweld aan te doen.

Schrijf  een brief aan de autoriteiten van Sri Lanka. Roep hen op onderzoek te doen naar de verdwijning van Prageeth Eknaligoda en Sandhya Eknaligoda te beschermen.

Goed nieuws!    Goed nieuws!   Goed nieuws!

India: Dalit-activist vrijgelaten
In India is Chandrashekhar Azad vrijgelaten. De activist zet zich in voor de rechten van de Dalit, de onaanraakbaren die onderaan de maatschappelijke ladder en buiten het kastesysteem staan.

Hij werd elf maanden gevangengehouden. Amnesty International voerde actie voor de vrijlating van Chandrashekhar Azad. Ook wij  hebben in januari brieven voor hem naar de autoriteien gestuurd.

Azad is de oprichter van het ‘Bhim-leger’, een groep Dalit-activisten die campagnevoeren tegen discriminatie en geweld dat het gevolg is van het kastesysteem. Ze runnen zo’n driehonderd scholen voor Dalit-kinderen die weinig kansen krijgen zich te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over Amnesty International? Kijk dan op de website: www.amnesty.nl.

Wijzigingen/opmerkingen/suggesties graag doorgeven aan
Hanna v.d. Avert: hannavdavert@gmail.com of
Henny Veldman: dickveldman30442@gmail.com

Portokosten: in NL 1 of  € 0,83.   Buiten NL: Internationaal 1 of € 1,40


laatste update.: