PGS

ZWO

printen

21 januari 2018: Bevestiging nieuwe ambtsdragers.

21-01-2018

In de dienst van 21 januari 2018 werden vier nieuwe ambtsdragers bevestigd: Marnix van Gurp, Bert Kip, Inge Streekstra en Bert Stuij. Tevens werd afscheid genomen van drie ambtsdragers: Irene van Gurp, Hennie Prins en Nely Stuij. Bas van Dongen is momenteel op vakantie, maar ook hij neemt afscheid van het team van ambtsdragers.

Ds. Irene Pluim begon de dienst met een tekst van Loesje: “De wereld is mooier met jou”. Zoiets willen we allemaal graag horen: Jij doe er toe! Je hebt iets bij te dragen. Zo moeten de vissers die Jezus roept in Marcus 1, vers 16-20, zich ook waardevol hebben gevoeld. Jezus roept de vissers naar een andere bestemming, naar een nieuwe, onzekere toekomst. Iets in Jezus’ roep heeft de vissers doen besluiten met hem mee te gaan en naar mensen te gaan vissen.De vier nieuwe ambtsdragers krijgen te maken met een andere vorm van kerk zijn dan een tijd geleden. Het instituut kerk bestaat niet meer. Kerken worden leger en vergrijzen in een snel tempo. Maar de boodschap van God verliest niet aan betekenis! We moeten het kerk zijn omdenken. Niet “Hoe halen we de mensen weer naar de kerk” maar “Hoe brengen we de kerk naar de mensen toe”. Als ambtsdrager, maar dat geldt voor iedereen, mag je meedoen aan het kerk zijn van de toekomst. Ds. Pluim besluit de overweging met een licht aangepaste tekst van Loesje: “De wereld is mooier met jou .. God”.


De vier nieuwe ambtsdragers hebben allemaal eerder ervaring opgedaan in diverse functies in de kerk. Toch moesten ze allemaal even nadenken over de vraag of ze opnieuw een ambt wilden bekleden. In hun toch vaak al drukke agenda moet bewust een plekje worden vrijgemaakt voor deze nieuwe verantwoordelijkheid. Toch beginnen ze allemaal vol enthousiasme en overtuiging aan hun nieuwe ambtsperiode zo laten ze weten in hun introductie.

De scheidende ambtsdragers worden bedankt voor hun vele werk en krijgen een toepasselijk geschenkje mee van de gemeente: Een bos tulpen in een transparante vaas. Als ze uitgebloeid zijn kun je er weer iets nieuws in tot bloei laten komen. De kinderen in de kindernevendienst hebben een toepasselijk cadeautje geknutseld voor de vier nieuwe ambtsdragers: een hengel met vissen met de tekst “God heeft een plan met jou“. En van Ds. Irene Pluim ontvangen de nieuwe ambtsdragers ieder een eigen tekst van Loesje die moet aanzetten tot omdenken.laatste update.: