PGMBD

ZWO

printen

Fenna Ograjensek en Mosa Saxofoon Kwartet in het Podiumkerkje

21-05-2017

Op 21 mei 2017 geeft sopraan Fenna Ograjensek samen met het Mosa Saxofoon Kwartet een opvallend concert in het Podiumkerkje. Het concert begint om 15.00 uur, een kaartje kost € 15.
Het kerkje ligt aan de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht.

Het programma dat zij brengen heet “Skandalkonzert”, en is geïnspireerd op het concert van 1913 in de Wiener Konzertverein, waar het publiek riep dat componisten en dichters moesten worden opgenomen in het gekkenhuis. Deze moderne muziek was een groot schandaal!

Wekken de werken van onder andere Berg, Mahler, Schönberg en Zemlinsky anno 2017 nog steeds dezelfde weerstand op? Oordeel zelf en kom deze zondagmiddag eens luisteren in het Podiumkerkje!

Kaarten kunt u reserveren via info@podiumkerkje.nl of tel. 046-485 75 36.


Het Mosa Saxofoon Kwartet bestaat uit Roy Hovens (sopraansaxofoon), Jos Dobbelstein (altsaxofoon), Jean-Pierre Cnoops (tenorsaxofoon) en Richard Alberts (baritonsaxofoon). Hun opleiding volgden zij aan de conservatoria van Den Haag, Maastricht, Enschede en Amsterdam. Muzikanten met een grote staat van dienst. Zij ontvingen vele prijzen en onderscheidingen, variërend van de predicaten Cum Laude tot prijzen als de Hustinxprijs of de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Zie http://www.mosasaxofoonkwartet.nl.

Fenna Ograjensek is een veelgevraagd en veelzijdige sopraan. Ze studeerde klassieke zang en opera aan het Maastrichts Conservatorium en aan The Juilliard School in New York. Ze voelt zich als een vis in het water in opera- en concertrepertoire, maar zet ook graag haar tanden in kamermuziek en nieuwe composities van hedendaagse componisten. Samen met bariton Sef Thissen bedacht zij Opera 2.0, een nieuw operagezelschap dat aria’s en duetten uit opera’s plaatst in een actueel verhaal. Zeer succesvolle producties in dit genre waren El Rey (over politicus Jos van Rey) en De Berg van Tom (over de Olympische strijd van Tom Dumoulin). Zie www.fennaograjensek.com.


laatste update.: