PGMBD

ZWO

printen

Verslag van de vakantie van Elly Meijer kerst 2016

25-12-2016

Ook dit jaar mocht Elly weer op vakantie, maar nu met kerst en dat is een heel andere ervaring dan midden in de zomer. En weer was het Ermelo, vanwege het blindeninstituut.

 Margreet Vriesema bracht haar weg. Onze dank daarvoor.  Hennie en Wim Prins hebben haar weer opgehaald. Hier een verslagje van de week

Elly werd in Ermelo hartelijk ontvangen door een tonredenaar, zeg maar een Brabantse buuttenreder. Bovendien had ze dezelfde kamer en dezelfde tafel in de eetzaal toegewezen gekregen met  hetzelfde echtpaar als disgenoot als in de zomervakantie.  Over toeval gesproken. Zenna herkende alles direct, dus de weg was snel gevonden. “s Avonds was er een kennismakingsspel.  Er waren nu minder uitjes dan in de zomervakantie, het is tenslotte winter, maar ze waren wel bijzonder, zoals een dienst  bij de schaapskooi. Een bezoek aan Urk en Zwolle, waar iemand kistorgels maakt en de bijbehorende muziekboeken, en een huiskartocht met Elly op de bok. De paarden wisten gelukkig de weg want een visueel gehandicapte op de bok kan tot vreemde wegen leiden.

En toen was het kerstavond. Met een groep naar de kerkdienst in Ermelo. Met kerstmis natuurlijk uitgebreid dineren. Elly heeft het kerstverhaal van Bert Stuy voorgelezen tussen de gangen door. Dat had vlak voor ze wegging nog even in braille overgezet. Het werd zeer gewaardeerd door alle gasten. En natuurlijk heeft ze gezongen.

Bij het uitlaten van Zenna was er op de hei een doedelzakspeler, wat een speciale sfeer gaf. Ook was er een optreden van Charlotte Glorie,een blinde cabaretière, bekend bij de diakenen, want zij trad op tijdens een diaconale dag in Utrecht. Ten slotte kwamen er twee jonge zangeressen zingen.

Verder werd er gewandeld in groepsverband of met een vrijwilliger alleen, naar de sauna (in hotel aanwezig), gefietst op een duo-fiets en veel gepraat.

Ik ben weer reuze verwend, zegt Elly en Zenna ook, want die mocht de hele week los in het bos. Het was een superfijne vakantie en mijn dank aan de kerk, die dit mogelijk heeft gemaakt . Ik kan nu het nare jaar vergeten en vol goede moed weer verder gaan. Nogmaals mijn dank, Elly


laatste update.: