PGS

ZWO

printen

Agenda Nationale Fairtrade Week 2015 in Sittard-Geleen

24-10-2015

Van 24 oktober tot en met 1 november is het Nationale Fairtrade Week. Tijdens en rondom deze week wordt er ook in Sittard-Geleen extra aandacht besteedt aan Fairtrade met een uitgebreid programma aan activiteiten.

Kick-off basisscholenproject over Fairtrade

Donderdag 22 oktober start voor het derde jaar op rij een basisscholenproject over Fairtrade.
De Vereniging Mondiaal Beleid legt uit wat Fairtrade is en waarom het zo belangrijk is. Leerlingen maken een collage over Fairtrade en gaan aansluitend naar de Albert Heijn Brugstraat voor een zoektocht naar Fairtrade ingekochte producten.

Koken met duurzame ingrediënten

Studenten van de locatie Da Capo Welzijn op de Sportzone krijgen op vrijdag 23 oktober van de Vereniging Mondiaal Beleid gastlessen over het belang van duurzaam inkopen. De informatie uit de les verwerken zij daarna in een creatieve opdracht. Als afsluiting maken ze een heerlijke kop chocolade melk van Fairtrade ingekochte chocolade.

Upgraders gaan Eerlijk Winkelen

Vrijdag 30 oktober shoppend bijkomen van de Oktoberfeesten? Grote kans dat u in het centrum van Sittard jongeren uit de Fairtrade campagne tegenkomt. De jongeren gaan op pad om u te vragen naar uw duurzame inkopen.


Fairtrade lunch

Parochie Vrangendael organiseert op zaterdag 31 oktober een Fairtrade lunch voor parochianen en 50 vluchtelingen via Stichting Vluchtelingenwerk. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over Fairtrade en waarom de kerk een Fairtrade Kerk is. Daarnaast is er muzikale omlijsting.      

Nevendienst rondom fairtrade

Op zondag 1 november staat de nevendienst tijdens de mis van de Johanneskerk in het teken van Fairtrade. Na een korte introductie over Fairtrade van de Vereniging Mondiaal Beleid, maken de kinderen snacks met Fairtrade ingekochte ingrediënten die na afloop van de mis aan kerkgangers wordt aangeboden. Tevens vindt rondom deze kerkdienst de viering van het oogstfeest plaats.

Zelf ook eens Fairtrade producten proberen? Gedurende de hele Fairtrade week hebben veel supermarkten hun Fairtrade producten in de aanbieding. Dé kans om zelf eens Fairtrade koffie of chocolade te proberen!

In Sittard-Geleen wordt de Fairtrade gemeentecampagne in opdracht van de gemeente uitgevoerd door de Vereniging Mondiaal Beleid, zie www.mondiaalbeleid.nl en www.fairtradegemeenten.nl. Volg ‘Fairtrade Sittard-Geleen’ op facebook voor het laatste nieuws en activiteiten.


laatste update.: