PGMBD

ZWO

printen

De weg van je leven: Thema voor de 40-dagentijd

17-02-2013
De eerste dienst in de 40-dagentijd was een regiodienst samen met Geleen-Beek-Urmond. Daarmee was de kerk op zondag 17 februari goed gevuld.

Binnen het thema: ‘De weg van je leven’ werd met dominee Joachim Stegink nagedacht over ‘Ik zie, ik zie.....wat zie ik eigenlijk? De zalving van David door Samuel, als toekomstige koning van Israël was daarbij het bijbelverhaal. Samuel veronderstelde dat een van de oudere, grotere broers van David in aanmerking kwamen voor het koningsschap, maar God dacht daar heel anders over. Zo op het oog hebben ook wij allemaal al snel een conclusie getrokken over iemand. Het gaat dan vooral om de eerste indruk door lichaamstaal. Wat iemand echt te zeggen heeft lijkt dan van minder belang. Met enkele foto’s en films maakte Joachim Stegink dat duidelijk en hoe het ook anders kan.

In deze dienst werkte ook de cantorij mee; Joke van de Steen zong een solo. De kinderen van de kindernevendienst kleuren een tekening van herder David in en speldden deze na afloop op een doek met een doolhof. Er zullen meer tekeningen volgen.

Ook de schikking van deze zondag paste in het geheel, met een hoorn.

laatste update.: