PGMBD

ZWO

printen

CONCERTEN IN HET PODIUMKERKJE In mei en juni zijn er weer enkele concerten in het Grevenbichtse kerkje. U vindt hier een overzicht, met een korte bes

20-05-2016


Margriet Eshuijs en Maarten Peters
Op vrijdag 20 mei komen Margriet Eshuijs en Maarten Peters met hun voorstelling “Vuur” naar het Podiumkerkje. Reserveren is raadzaam, want dit duo is zeer populair!
Twee heel bijzondere stemmen, twee uiterst muzikale soulmates. Ze brengen singer/songwriterliedjes van onder andere Crosby, Stills, Nash and Young, the Beatles, Sting en Fleetwood Mac. Margriet en Peter geven die liedjes hun glans terug en spelen met vuur door ze op een totaal eigen wijze te vertolken. Zij groeiden op met deze inspirerende muziek en Maarten schrijft tot op de dag van vandaag singer/songwriterliedjes die ergens over 'moeten'  gaan.Margriet Eshuijs staat al meer dan 40 jaar op het podium en kreeg alle prijzen die er zijn, zoals drie Edisons en de Gouden Harp. Haar grootste hits 'House for sale' en 'Black Pearl' staan steevast in de Top 2000. Voor haar verdiensten in de popmuziek werd ze geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Maarten Peters is een entertainer die iedereen verrast in het theaterconcert The Best of Britain. Daarnaast is hij een veelzijdig componist voor vele Nederlandse artiesten als Liesbeth List, Rob de Nijs en Margriet Eshuijs.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 15.
 
Toesjee!
Het concertseizoen in het Podiumkerkje wordt op zaterdag 25 juni afgesloten met een optreden van zanggroep Toesjee. Toesjee is een Midden-Limburgse zanggroep, bestaande uit vier vrouwen en vier mannen. Samen zingen ze een gevarieerd repertoire. De nadruk ligt hierbij op Latijns-Amerikaanse en Ierse muziek, maar ook muziek in diverse andere talen. De muzieknummers en begeleiding worden door Tjeu Geelen speciaal voor de groep gearrangeerd. Dit geeft de muziek van Toesjee een geheel eigen stijl. En de naam? Met haar optreden wil Toesjee het publiek raken en ontroeren, "toesjeeren". De groep bestaat uit: Noor Vries (mezzosopraan), Jos Geelen (bariton), Els Denessen (alt), Hub Peters (tenor), Annemie Smeets (sopraan), Sjra Veugen (bas), Tjeu Geelen (bas, arrangeur en begeleider).
Het concert begint om 20.00 uur. Entree € 10
Noota XL
Op zaterdag 7 mei kunnen we luisteren naar het ensemble Noota XL. Dit ensemble bestaat uit drie jonge musici: Jaap Wisselink (piano), Marijke Schröer (saxofoons) en David Cristobál Litago (saxofoons). Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij alle drie met succes hun opleidingen afrondden.
Het trio beschikt over een zeer gevarieerd programma, waarin verschillende samenstellingen en muziekstijlen aan bod komen. Van romantiek tot hedendaags, expressionisme en zelfs wereldmuziek. In het Podiumkerkje zullen zij werken van o.a. Beethoven, Iturralde, Lago en Mendoza spelen. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 15 euro.
 
 

laatste update.: