PGMBD

ZWO

printen

Passieconcert met zangkoor Pey Vocaal

29-03-2015

Op zondagmiddag 29 maart 2015 geeft het koor Pey Vocaal een concert in het Podiumkerkje. Aanvang 15.00 uur. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Gemengd zangkoor Pey Vocaal bestaat uit 20 enthousiaste leden, en staat onder leiding van de bekende dirigente Esther Zaad. Op de zondag voor Pasen zingen zij het prachtige “Via Crucis” van de Oostenrijks-Hongaarse componist Franz Liszt (1811-1886).

De naam Liszt wordt altijd geassocieerd met virtuoze pianowerken die nog steeds erg geliefd zijn. Minder bekend is dat hij zich aan het eind van zijn leven, na een aantal persoonlijke tegenslagen, terugtrok uit het muzikale leven en zich in Rome vestigde om zich aan het geloof te wijden. Hij wilde de kerkmuziek vernieuwen, maar vond weinig medestanders in de extreem sobere muziek die hij was gaan maken. Het belangrijkste werk dat hij in deze periode schreef, Via Crucis, over de kruisweg van Jezus in 14 staties voorafgegaan door een proloog, werd pas in 1929 uitgevoerd, 43 jaar na het overlijden van de componist. Liszt werkte vier jaar aan het stuk en maakte vijf versies. In het Podiumkerkje kunnen we luisteren naar de versie voor koor met piano. Een prachtig werk, met unisono-zang, Lutheraanse hymnen en op Bach geïnspireerde koralen. Een deel van de staties bestaat uit solopartijen voor piano.
Zeer aanbevolen!


Entreeprijs € 8,50 in de voorverkoop, aan de kerkzaal € 10,00. De kaarten in de voorverkoop kunnen uitsluitend besteld worden via Wim Brouns, tel. 0475-328 816.


laatste update.: