PGMBD

ZWO

printen

Ensemble Wood & Winds geeft concert in het Podiumkerkje

08-03-2015

Op zondag 8 maart 2015 treedt Wood & Winds op in het Podiumkerkje. Het concert begint om 20.00 uur, maar het kerkje is al vanaf 19.30 open. Een entreekaartje kost 10 euro. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Peter Wilms (marimba, percussie) en Werner Janssen (klarinetten, saxofoons, dwarsfluit) ontmoetten elkaar in de Limburgse “Maasland Big Band” in de jaren tachtig. Na jaren kwamen zij elkaar weer tegen tijdens een meditatiecursus in Amsterdam. Daar werd de kiem gelegd voor een hechte vriendschap en een samenwerking die pas veel later vorm zou krijgen. Na heel wat omzwervingen in de muziekwereld vonden zij elkaar uiteindelijk in Wood & Winds.

Peter en Werner componeren zelf hun muziek. Zij laten zich inspireren door de natuur en spiritualiteit, laten een variëteit aan karakters zien en  bewegen zich van gevoelvol naar luchtig, van swingend naar ingetogen, van sereen naar opwindend. Met deze muzikale regenboog creëren zij een eigen klankwereld, waarin ze je graag meenemen naar bijzondere plekken en nieuwe belevingen. In hun composities vinden we invloeden van klassiek, jazz, pop en verschillende soorten wereldmuziek. Zij hebben beiden zowel een klassieke als een jazz achtergrond. Dit samengaan van stijlen en instrumenten maakt Wood & Winds uniek.

Werner Janssen
Werner Janssen kwam al op vijfjarige leeftijd in aanraking met de sopraan saxofoon. Na een afgeronde studie wiskunde aan de Universiteit besloot hij naar het Conservatorium te gaan en behaalde de Master Jazz Saxophone en propedeuse Klassiek klarinet.
Hij is regelmatig te beluisteren in het Metropole Orkest waarmee hij met internationale grootheden als Herbie Hancock, Chaka Kahn, Pat Metheny, Toots Thielemans, Bono en Cliff Richard speelde. Daarnaast werkte hij voor de WDR Big Band, verscheidene musicals en TV shows.
Zijn eigen projecten waarvoor hij componeert zijn jazzquartet JAnZZn4! en duo Wood & Winds. Hij is als docent verbonden aan “saxofoonschool IJburg” en jazzschool “DJAM” en geeft workshops in heel Europa. Steeds meer ontplooit Werner Janssen zich als coach, arrangeur voor grote ensembles en dirigent met als specialiteit het verenigen van de traditionele orkestvorm met ritmes uit de Wereldmuziek, Pop en Jazz.Peter Wilms
Peter Wilms studeerde Klassiek en Jazz Slagwerk in Maastricht en Klassiek Slagwerk in Amsterdam. Hij specialiseerde zich in marimba aan het Rotterdams Conservatorium. Hij is werkzaam als freelance slagwerker en was in binnen- en buitenland te beluisteren bij verschillende orkesten en ensembles, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Orquesta Sinfonica de Tenerife, Düsseldorfer Symfoniker en Ensemble Contraint. Hij werkte ook met verscheidene theatergezelschappen waaronder het Kruis van Bourgondië, Theater Het Amsterdamse Bos en Tejater Teneeter.
Als drummer speelde hij in verschillende bands en trad op met grote muzikanten als Chet Baker. Op marimba vormde hij een duo met pianiste Rebeka Konc, maakte deel uit van Trio Ernesto Arrendell, waarmee hij een kindertheatervoorstelling maakte, en speelde in duo Palissander met collega marimbist Peter Bansberg een repertoire variërend van klassiek tot jazz. Tegenwoordig treedt hij vooral op als solist en met duo Wood&Winds met saxofonist/klarinettist Werner Janssen. Hij brengt daarbij eigen composities ten gehore.
Verder hield hij zich bezig met het zoeken naar nieuwe vormen van muziek, hetgeen resulteerde in multidisciplinaire projecten. Zo werkte hij samen met o.a. Hay Beurkens, Martien Groeneveld, Pé Okx en Paul en Menno de Nooijer en bespeelde hij resp. klanksculpturen, reuzenxylofoons, glasplaten en een vitrofoon. Daarnaast is hij actief als slagwerkdocent. Hij werkte o.a. voor het Maastrichts Conservatorium, Stichting Buitenkunst, C.K.V. Hoorn, C.K.C. De Meerse in Hoofddorp en De Plantage in Tiel. Hij specialiseerde zich in West-Afrikaanse percussie in Nederland en Afrika bij o.a. Ponda O’Brian, Billy Konate en Sega Sidibe. Hij geeft cursussen West-Afrikaanse percussie in zijn eigen djembeschool in Culemborg.

Reserveren en info: mail info@podiumkerkje.nl of bel 046-4852242. Informatie over de concerten en andere activiteiten in het Podiumkerkje is te vinden op www.podiumkerkje.nl.


laatste update.: