PGMBD

ZWO

printen

Sprankelend concert met het Melisma Saxofoon Kwartet

29-11-2014

Op zaterdag 29 november 2014 treedt het Melisma Saxofoon Kwartet op in het Podiumkerkje. Aanvang 20.00 uur, het kerkje is open vanaf 19.30 uur.  Entree € 10,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht. Reserveren: Corona Smitskam, tel. 046-4852242, of e-mail info@podiumkerkje.nl.

Het Melisma Saxofoon Kwartet is een jong en internationaal ensemble, opgericht in het najaar van 2009 in Amsterdam. Het wordt gevormd door David Christobal Litago (sopraan saxofoon), Marijke Schröer (alt saxofoon), Henriette Jensen (tenor saxofoon), en Jonas Tschanz (bariton saxofoon).

In mei 2011 werd het kwartet uitgenodigd om deel te nemen aan de 7e 'Osaka International Chamber Music Competition' in Japan als eerste Nederlandse ensemble ooit. Niet alleen bereikten zij daar de vierde plaats, maar ook ontvingen zij eervolle vermeldingen voor hun optreden. Dit alles in één van 's werelds meest prestigieuze kamermuziekcompetities met een internationaal erkende en befaamde jury.

Melisma's repertoire bestaat uit vele verschillende stijlen en genres. Het traditionele repertoire speelt een grote rol voor de groep, maar ze zijn ook nieuwsgierig in het vinden van nieuwe composities en zij maken vaak zelf hun arrangementen.

Vier nationaliteiten (Zwitsers, Deens, Spaans en Nederlands) die samen komen en hun eigen muzikale taal creëren. Dat alleen al maakt deze groep uniek en elk concert een verrassende muzikale kamermuziek ervaring.


Het Melisma Saxofoon Kwartet gaf concerten in de belangrijkste concertzalen van zowel Nederland als daar buiten. Bijvoorbeeld het Orgelpark te Amsterdam, de Manuel de Falla Hall in Madrid, en de Izumi Hall te Osaka. Daarnaast waren zij te horen op grote internationale festivals als het eerste Bach Festival te Dordrecht (2010), het Davos Festival 'Young Artists in Concert' (2012) en het World Saxophone Congress 2012 te St. Andrews. Ook waren zij te beluisteren op Radio 4 rechtstreeks vanuit het Concertgebouw.

Meer informatie over dit ensemble is te vinden op www.melismaquartet.com waar ook muziekfragmenten te horen zijn.

Reserveer tijdig voor het concert van het Melisma Saxofoon Kwartet, in het Podiumkerkje, op 29 november 2014!


laatste update.: