PGS

ZWO

printen

Celliste Mayke Rademakers geeft concert in het Podiumkerkje

08-11-2014

Op zaterdagavond 8 november 2014 treedt de zeer getalenteerde celliste Mayke Rademakers op in het Podiumkerkje. Tevens vindt de presentatie van haar nieuwe CD plaats. Aanvang: 19.30 uur. Entree vrije gave, Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

In het afgelopen jaar heeft Mayke Rademakers hard gewerkt aan de totstandkoming van haar nieuwe CD. Alle opnames vonden plaats in het Podiumkerkje. Mayke had dit kerkje uitgekozen vanwege de zeer goede akoestiek. Nu de CD klaar is, wil zij deze graag aan het publiek presenteren. Uiteraard in het Podiumkerkje, dat spreekt vanzelf!

Tijdens het soloconcert zal Mayke werken van Bach, Gubaidulina en Britten ten gehore brengen. Na afloop is er ruim gelegenheid voor een meet & greet met een glas wijn. Uiteraard is de CD te koop.

Voor wie nog niet weet wie Mayke Rademakers is, volgt hier een korte biografie:
Mayke Rademakers kreeg haar eerste lessen van de Hongaarse cellist György Schiffer, die haar talent ontdekte. Op haar 21e behaalde zij haar UM diploma summa cum laude. In de tussentijd, vanaf haar 16e jaar, bezocht zij jaarlijks de beroemde masterclass van André Navarra aan de Academia Chigiana in Siena (Italië), waar ze tevens een prijs won voor haar veelbelovende spel. Navarra was onder de indruk en nodigde haar uit om bij hem te komen studeren in Detmold en aansluitend twee jaar in Wenen.

Zij vervolgde haar studie bij William Pleeth in Londen en voorts met een Fullbright beurs bij Janos Starker in de V.S.

Mayke gaf vele recitals, kamermuziekconcerten, radio uitzendingen, soloconcerten in Nederland, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Noorwegen, Engeland, en gedurende het festival van Aspen (V.S.). De recensenten prezen haar sensitieve en muzikale spel. Meer dan eens is zij vergeleken met Jacqueline Dupré.

Met haar vaste pianist Matthijs Verschoor heeft Mayke een onderscheiding gekregen van de Franse Akademie voor Kunst en Wetenschap voor hun inzet voor de Franse muziek. De zilveren medaille is hen op 14 juni 2014 feestelijk uitgereikt te Parijs.laatste update.: