PGMBD

ZWO

printen

Aves Trio in het Podiumkerkje

05-10-2014

Op zondagmiddag 5 oktober 2014 geeft het Aves Trio een concert in het Podiumkerkje. Het concert begint om 15.00 uur, maar de kerkdeuren gaan al om 14.30 open. Het Podiumkerkje ligt aan de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht. De entree bedraagt € 10,00.

Het Aves Trio bestaat uit Janneke Giesbers (dwarsfluit, piccolo), Susanne Willems (dwarsfluit, altfluit) en Jos Janssen (klarinet). Dit ensemble probeert zo gevarieerd mogelijk voor de dag te komen door verschillende stijlen te spelen en op te treden in wisselende bezetting. Een concert met het Aves Trio is altijd verassend. Zo zal op 5 oktober het concert beginnen met een tikkende wekker, en eindigen met het geluid van een koekoek en een mus…

Janneke Giesbers studeerde hoofdvak dwarsfluit bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het conservatorium van Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg. Na het behalen van het Bachelor diploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde zij de Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Zij is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit- en theoriedocente. Bij de Koninklijke Harmonie van Thorn is zij de vaste piccoloïste.

Susanne Willems studeerde aan het Maastrichts conservatorium, waar ze de hoofdvakken dwarsfluit (bij René Kravanja) en schoolmuziek (bij André Stolwijk) volgde. Daarnaast nam ze extra lessen piccolo bij Willem Tonnaer. Sinds 2000 is Susanne werkzaam bij het Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunsteducatie. Naast haar lidmaatschap bij Harmonie L’Union, is zij ook als solofluitiste verbonden aan de Koninklijke Harmonie van Thorn.


Jos Janssen volgde aan het conservatorium Maastricht het hoofdvak klarinet bij Jan Cober en Arno Piters. Naast zijn werk als muziekdocent is hij als soloklarinettist verbonden aan de harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Jos componeert bovendien vele muziekwerken voor kamermuziekensembles. Een drietal, voor het Aves-Trio gecomponeerde, suites zijn te beluisteren op de cd “Birds on a wire”. Deze cd werd in 2012 door het Aves-Trio opgenomen.

Voor meer informatie over het concert en de andere concerten in het Podiumkerkje, zie www.podiumkerkje.nl.  Reserveren is niet nodig, er is plaats genoeg in het kerkje!


laatste update.: