PGMBD

ZWO

printen

Lou Thissen en Nico Koster exposeren in Podiumkerkje

07-08-2014

Lou Thissen en Nico Koster exposeren in Podiumkerkje

In augustus organiseert Stichting Prot. Kerkje Grevenbicht een interessante expositie met werken van Lou Thissen en Nico Koster.
Deze expositie wordt op zondag 3 augustus 2014 feestelijk geopend. Vanaf 15.00 uur is het kerkje open voor bezoekers. Iedereen is van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen.
Toegang gratis.
Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Lou Thissen

Lou Thissen (1950) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg.
Hij heeft zich ontwikkeld tot beeldend kunstenaar (schilder, beeldhouwer en tekenaar).
Lou is beïnvloed en gevormd door de visuele indrukken die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen door talrijke landen. Zijn inspiratie put hij uit alles wat een mens letterlijk en figuurlijk beweegt, zoals muziek, dans en sport.
Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in paarden(sport), milieu, engelen en zijn favoriete land Italië, hetgeen nadrukkelijk in zijn werken terug te vinden is.
De doeken van Lou Thissen hebben vaak monumentale afmetingen en kennen een helder en uitbundig kleurgebruik. Behalve in Nederland exposeert hij met zekere regelmaat en met succes in België, Duitsland, Japan, Amerika en Italië.

Nico Koster

Nico Koster (1940) is een veelzijdig fotograaf.
Zijn eerste foto’s maakte hij voor de Telegraaf, waar hij van 1963 tot 1988 werkte. In deze periode maakte hij reportages over sport, society, mode en in 1969 de beroemde serie van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel tijdens hun ‘Bed-in-for-peace’.
Regelmatig haalde hij met zijn foto’s de voorpagina en sleepte hij menig prijs in de wacht. Zo won hij in 1975 de tweede prijs van de World Press Photo en in 1983 de Zilveren Camera.
Nico heeft in de loop der jaren vele kunstenaarsportretten gemaakt. Naast Chagall en Willem de Kooning klikte het vooral met de schilders van CoBra. Hij maakte reportages in hun ateliers en volgde de schilders tijdens wandelingen en reizen. Zo reisde hij met Corneille de hele wereld over. Aldus  bouwde hij gestaag aan een unieke collectie foto’s van kunstenaars.
Een collectie van deze foto’s zijn in het Podiumkerkje te zien en te koop.

Lou Thissen: Stier
Lou Thissen: Stier
Lou Thissen: Fallen Angel
Lou Thissen: Fallen Angel
Kees Verwey: foto Nico Koster
Kees Verwey: foto Nico Koster
Lou Thissen
Lou Thissen

Programma rond de opening

Op zondag 3 augustus is het kerkje vanaf 15.00 uur geopend voor de bezoekers.
Om 15.30 kunt u luisteren naar een optreden van Les Gallants, bestaande uit Foppe Jacobi (accordeon) en de Luxemburgse sopraan Cynthia Knoch.
Zij hebben een programma rond Kurt Weill gemaakt, en zullen deze middag delen uit dit programma ten gehore brengen. Steekwoorden: cabaret, dertiger jaren, Duitse romantiek…
Rond 16.00 uur zal wethouder Pieter Meekels (Sittard-Geleen) de expositie officieel met een toespraak openen. Aansluitend kunnen we weer verder luisteren naar het vervolg van het optreden van Les Gallants.
Om 19.00 gaat de kerk weer dicht, en gaan we er van uit dat iedereen een gezellige middag heeft gehad!

Openingstijden en duur van de expositie

Ná de feestelijke opening kan de expositie bezocht worden van donderdag 7 tot en met zondag 24 augustus. Openingstijden: donderdag tot en met zondag  van 14.00 tot 18.00 uur.

Inlichtingen: C. Smitskam, tel. 046-4852242, of info@podiumkerkje.nl.
Bezoek ook onze website: www.podiumkerkje.nl/ .

Nico Koster
Nico Koster
Marc Chagall: foto Nico Koster
Marc Chagall: foto Nico Koster

laatste update.: