PGMBD

ZWO

printen

Hal Johanneskerk tijdelijk voetbalkantine

05-07-2014

De voetbalwedstrijd Nederland tegen Costa Rica was een kwartiertje gaande toen een invasie van jonge Tukkers zaterdagavond 5 juli de Johanneskerk bereikte. In de hal stonden stoelen klaar en op een groot scherm renden de voetballers al heen en weer. Door de stromende regen snelden ruim vijftig jongeren vanuit een bus naar de kerk en namen plaats om het verloop van de wedstrijd te volgen.

Vanwaar dit spektakel?

Ieder jaar gaat een grote groep jongeren van de Protestantse kerk uit het Twentse Hengelo naar Taizé om daar een week van bezinning door te brengen. Die week begon dit jaar een beetje anders dan anders, want de groep jongeren wilde heel graag deze voetbalwedstrijd zien. Dus zochten ze contact met een kerk op de route naar het zuiden.


Dat werd de Johanneskerk. Via dominee Joachim Stegink werd een en ander geregeld. Germ en Jenny Visser zetten een laptop, beamer en scherm klaar. Emma en Willy de Koning hielpen met het klaarzetten van de stoelen en Lunya en Sam van Wunnik kwamen mee voor de gezelligheid.

Waar anders kerkgezang klinkt waren nu luide OOOEH’s en AAAH’s te horen.

Het werd een lange en spannende avond, zoals inmiddels bekend is. Het bleef heel erg lang 0-0, er kwam verlenging en uiteindelijk een serie penalty's.

Gezellig was het ook. De jongeren en de leiding brachten zelf blikjes drinken en snoep mee en bedankten de PGSG voor de gastvrijheid met een doos vol leuke bloemstukjes voor op de tafels. Na middernacht hervatten ze hun reis, op weg naar rust en bezinning. Misschien speelt woensdag in Taizé de voetbalgekte nog even weer de kop op.
laatste update.: