PGMBD

ZWO

printen

Pater Jan Brinkhof vertelt over werk in Lima

01-06-2014

Er gebeurde veel in de kerkdienst van zondag 1 juni. Dominee Irene Pluim ging voor in deze dienst, maar de overdenking werd verzorgd door Pater Jan Brinkhof. Brinkhof vertelde over zijn werk in de sloppenwijken van Lima in Peru.

Hij is met verlof in Nederland en werd door de PGSG uitgenodigd iets over zijn werk te vertellen. Ook leden van de Stichting Rosa Lima waren te gast in de dienst. De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen.

 Gedreven vertelde Brinkhof over zijn passie. Veel van het werk dat hij verricht heeft te maken met het bouwen van voorzieningen, zoals trappen maken in het rotsgebied waar veel armen wonen, het bouwen van gemeenschapshuizen als eetplaatsen en kinderopvang en het maken van voetbalveldjes. Maar ook het geven van voorlichting over gezinsleven en gezondheidszorg. Brinkhof vertelde hoe hij gesterkt wordt door zijn geloof: “Ik doe mijn best, God doet de rest!”


In deze dienst werd ook de Maaltijd van de Heer gevierd. Irene Pluim en Jan Brinkhof deelden samen brood en wijn.

Er werden liederen gezongen in het Nederlands, maar ook in het Spaans, de voertaal in Peru. Een muziekgroep, bestaande uit Bert Stuij, Marnix van Gurp en Bart Kooyman, begeleidde de samenzang.

Tijdens het koffiedrinken waren er nog veel vragen van gemeenteleden die door Brinkhof werden beantwoord.
laatste update.: