PGMBD

ZWO

printen

GEBED VOOR DE KONING IN FEESTELIJKE OECUMENISCHE DIENST

30-04-2013

In een stijlvolle en feestelijke oecumenische viering in de Petruskerk is gebeden voor de nieuwe koning. Een dienst van Dank en Hulde.

 

Deze dienst werd muzikaal opgeluisterd door mannenkoor Si-Tard  onder leiding van dhr. Jo Smeets en door Harmonie St. Joseph onder leiding van Björn Bus. Ze zorgden voor een ‘klinkend stuk muziek’.

 

Joke van der Steen vertegenwoordigde de PGSG, las een bijbelgedeelte uit Psalm 72 en sprak een gebed uit. Deken W. van Rens verzorgde gebeden, deed de evangelielezing en hield een overdenking.

Er is nogal wat commotie geweest rondom het koningslied zei Van Rens, maar hij wees erop dat er een onomstreden koningslied bestaat dat al enkele eeuwen oud is. Dat werd gezongen: Domine salvum fac Regem nostram.

Natuurlijk klonk ook het Wilhelmus voor Koning Willem-Alexander in deze dienst van Dank en Hulde.

Na afloop van de viering trok er een feestelijke stoet door de stad. Voorafgegaan door de Stadsschutterij Sint Rosa, het Sittards Mannenkoor Si-Tard en de Harmonie Sint Joseph trokken de kerkgangers naar het Mariapark aan de Oude Markt waar alle gedecoreerden uit de gemeente en hun naasten een ontvangst werd aangeboden.laatste update.: