PGMBD

ZWO

printen

SPRINGDIENSTEN

28-01-2021

Graag wil ik alle medewerkers van de Springdiensten een pluim op de hoed geven. Zo enthousiast, inhoudelijk en intensief zij de diensten voorbereiden en uitvoeren! Ik word daardoor geraakt. Er is altijd een thema rond een samenspraakje, meditatie, actualiteit en gebed, afgewisseld met muziek en levensliedjes van o.a. Stef Bos en Claudia de Breij, gospelsongs en liederen uit ons liedboek.

Zo ook de prachtige dienst, die we samen met 30 kerkgangers hebben meebeleefd over het Licht op de eerste adventszondag! Op weg naar Kerstfeest, waarop we de geboorte van het Christuskind, het Licht der wereld vieren. Licht en donker werd heel goed uitgebeeld en we hoorden dat ze niet zonder elkaar kunnen! Er was een hele duidelijke meditatie, waaruit ik meenam dat God met ons meegaat als een licht voor onze ogen en een lamp voor onze voet. Als lichtpuntje in deze donkere coronatijd was er de internationale dans, die in ziekenhuizen, scholen en pleinen overal ter wereld wordt gedanst! Ook wij kwamen in beweging en dansten, ieder op zijn eigen plaats, enthousiast op de vrolijke muziek mee! Bij de uitgang mochten we allemaal een kaartje meenemen met de tekst: “Jij bent het licht der wereld.” En ook nog wat extra om uit te delen, wat ik ook heb gedaan!

Op 10 januari konden we online de dienst volgen met als thema: “Kijk eens om je heen, jij bent in de wereld niet alleen!” Er klonk een welkomstlied: “Welkom in Gods huis!” In een samenspraakje werd duidelijk dat men wegloopt van nare gebeurtenissen, net als in het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. Er werd aanvankelijk niet naar de naaste omgekeken! Dit verhaal werd uitgebeeld in het zand op de beamer. In de meditatie werden twee geboden duidelijk. Namelijk: “Heb uw God lief met heel uw hart en heel uw ziel en heb uw naaste lief als uzelf”[Matth. 22].


Wat kunnen wij doen voor onze naaste?........ Niet oordelen, maar open staan voor elkaar. Het zijn de kleine dingen die het doen. Dicht bij huis kunnen we al veel voor elkaar doen, zonder er iets voor terug te willen ontvangen. Voor wie kan ik een naaste zijn?
Als lichtpuntje in de actualiteit was er: De Prik en in Amerika de geestelijke Berry C. Black, die streefde naar eenheid en vrede te midden van de chaos in het Capitool! Hij was daar de barmhartige Samaritaan. In het slotgebed klonk: “Er is hoop voor de toekomst , als we weer samen voluit kunnen zingen en het avondmaal vieren, is God erbij.” 
Als slotlied klonk het prachtige lied uit ons liedboek: “Ga met God en Hij zal met je zijn.”
Ik kijk alweer uit naar de volgende springdienst op 14 maart.

Doetien Benz


laatste update.: